Calificare sau mumificare! Mizele meciului Guimaraes - FCSB

Ultima actualizare:

    Florinel Coman, în fața unui meci decisiv
Florinel Coman, în fața unui meci decisiv

Dacă nu trece de Guimaraes în play-off-ul Ligii Europa, FCSB-ul lui Becali riscă să intre într-un colaps definitiv.

Returul cu Guimaraes de joi seară e un meci de totul sau nimic nu numai în ceea ce privește continuarea parcursului european al vicecampioanei României. O eventuală eliminare îi poate îndrepta pe roș-albaștrii chiar către desființarea clubului patronat de Gigi Becali.

Cu cinci eșecuri la rând în Liga I și deținătoare la zi a ultimului loc în competiția internă, FCSB are la dispoziție 90 de minute pentru a spera la un nou început. Pentru aceasta, FCSB nu are voie să piardă la Guimaraes (a fost 0-0 în turul de la Giurgiu), orice gol marcat de Coman, Tănase și compania urmând să valoreze dublu în tentativa de calificare în grupele Ligii Europa. Cu cele 10 milioane de euro pe care le poate lua în urma meciurilor din toamnă, Becali ar avea garantat bugetul pe încă un an și se va putea gândi liniștit la munca de recuperare din campionat. Greu de imaginat însă ce se poate întâmpla în caz contrar. Un prim indiciu ni l-a oferit chiar Gigi Becali, care a spus recent că va renunța la finanțarea clubului dacă FCSB nu prinde grupele nici acum, nici la anul. E un scenariu apocaliptic care prinde contur, în condițiile în care inclusiv calificarea în ediția următoare a cupelor europene e pusă în pericol de startul catastrofal din Liga I.

Jucătorii lui Becali, în frunte cu căpitanul Mihai Pintilii, sunt la fel de convinși că meciul cu Guimaraes e ca o adevărată „finală” pentru supraviețuire. „Mai avem o șansă joi. Dacă nu, va fi coadă la rezilieri de contracte”, a spus experimentatul mijlocaș de 34 de ani după ultima înfrângere, 0-4 la Mediaș. Va fi un mic dezastru și pentru puținele „perle” de export rămase la FCSB, Coman, Tănase și Man (ultimul e indisponibil mâine) având în față o partidă crucială în ceea ce privește viitorul lor în fotbalul mare.

Un eșec cu Guimaraes poate aduce o nouă schimbare pe banca tehnică a FCSB-ului. Din câte se pare, Gigi Becali va continua cu Bogdan Vintilă doar dacă echipa sa va evolua în grupele Ligii Europa. În caz contrar, patronul FCSB are de jucat o ultimă șansă în campionat, iar pentru a prinde play-off-ul și pentru a forța chiar câștigarea titlului, e nevoie de un tehnician de un alt calibru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net