«Câinii» au jucat sub ochii legendarului Rivaldo

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Roş-albii au evoluat împotriva lui Athletic, după închiderea ediţiei, dar privirile fanilor au fost atrase şi de fostul campion mondial, Rivaldo. El a fost invitatul de onoare al celor de la Dinamo, club unde joacă şi fiul său, Rivaldinho.

În iarnă, cei din „Ştefan cel Mare” l-au legitimat pe atacantul brazilian de 22 de ani. Toată lumea îl cunoaşte drept Rivaldinho, în acte având cu totul alte nume, nimeni altul decât fiul lui Rivaldo, unul dintre cei mai buni fotbalişti din istorie. Părintele a anunţat în repetate rânduri că va veni să-l vadă în direct în timpul unui meci, dar l-a ales pe cel de aseară, prima partidă europeană pentru „câini” după o pauză de cinci ani. A sosit în dimineaţa zilei jocului, s-a cazat la hotelul deţinut de acţionarul roş-albilor, după care alături de acesta şi ceilalţi oficiali, a urmărit din tribunele Arenei Naţionale duelul. „Mă bucur foarte mult că am ajuns în România, îi promisesem demult fiului meu că vin să-l văd”, au fost primele cuvinte ale sud-americanului de 45 de ani pe tărâmul nostru. El s-a limitat să vorbească şi despre băiatul său: „Există presiune pe umerii săi fiindcă tatăl lui a fost un nume în fotbalul mondial, dar are şi el calităţi. A şi vrut să se lase de fotbal din cauza asta, dar l-am convins să nu renunţe, să lupte în continuare”. Omul care are mai multe trofee câştigate de-a lungul carierei, 32, faţă de întreaga echipă de bază folosită de Contra, şi-a arătat şi cunoştinţele legate de fotbalul românesc. “Cu Mutu nu mai vorbisem de mult timp, ştiu că a fost un jucător de clasă… Nu vreau să fiu nerespectuos faţă de alţii, pentru că au fost mulţi fotbalişti buni, dar vreau să-l menţionez pe Gică Hagi, omul care a scris istorie la Barcelona. Şi pe Contra îl cunoşteam pentru că am fost colegi la AC Milan”, a explicat el. Rivaldo s-a retras din cauza accidentărilor suferite, mai ales la genunchi, dar altfel ar mai fi putut evolua câteva minute într-o partidă: “Nu ar fi posibil acum, dar dacă nu aş fi avut problemele cu picioarele, poate aş fi acceptat să joc la Dinamo, cine ştie?!”.

simeon stalpnicul png

Cine e Rivaldo

  • Are 45 de ani, s-a născut în Brazilia şi a jucat ca atacant
  • A evoluat la echipe ca Palmeiras, Deportivo La Coruna, Barcelona, AC Milan sau AEK Atena
  • A câştigat 32 de trofee, printre care titlul mondial, Liga Campionilor, titluri şi Cupa în Spania
  • Pe plan individual a primit un Balon de Aur, a fost desemnat fotbalistul anului în 1999 şi a obţinut multe alte titluri de golgheter
  • La echipa naţională a bifat 79 de meciuri şi a înscris 35 de goluri

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net