Brandan: «Ori te antrenezi, ori vii la cărat cartofi!»

Ultima actualizare:

    Brandan a jucat în acest sezon atât ca fundaş, cât şi ca  mijlocaş la Steaua
Brandan a jucat în acest sezon atât ca fundaş, cât şi ca mijlocaş la Steaua

Pablo Brandan, 29 de ani, trece în aceste momente printr-o perioadă foarte grea, tatăl său, în vârstă de 79 de ani, fiind pe moarte. Pe lângă tristeţea pe care orice fiu o simte când unul dintre părinţii săi este grav bolnav, drama argentinianului este mult amplificată de lucruri neştiute despre relaţia dintre jucătorul Stelei şi Brandan senior.

Pablo Brandan s-a născut ca al 10-lea şi, deci, cel mai mic copil al modestei familii Brandan. Sărăcia în care se zbătea „clanul" Brandan era de fapt o luptă zilnică pentru supravieţuire.

Tatăl, capul familiei, lucra singur pentru a-şi întreţine familia într-o piaţă din Buenos Aires. Mai exact, dimineaţa când veneau camioanele cu legume şi fructe, el le descărca şi le punea pe tarabe. Aşa şi-a distrus mai întâi spatele, apoi stomacul, dar când Pablo a ajuns la vârsta de 14 ani, a venit şi rândul lui.

„Trebuia să merg la muncă şi tatăl meu m-a luat câteva zile cu el la piaţă. Când am văzut cât de greu e să cari acei saci de cartofi cu spinarea, i-am zis tatălui meu că vreau să merg la fotbal. El mi-a zis că mă lasă, dar dacă aude vreodată că lipsesc la un singur antrenament, mă ia înapoi la piaţă şi nu mai văd mingea în viaţa mea", spunea Brandan despre situaţia care i-a schimbat total viaţa, într-un moment când tatăl său nu era bolnav.

Drama prin care trece Brandan este, astfel, amplificată. Pe patul de moarte nu se află doar tatăl său, ci omul care i-a dat tot ce are el acum. Brandan senior a ştiut cum să-l motiveze să devină fotbalist şi să nu ajungă un simplu muncitor, deşi nu era cel mai talentat dintre fraţii lui.

„Noi nu stăteam chiar în Buenos Aires, ci într-o suburbie, destul de departe. Fraţii mei au fost mai puţini serioşi. Unul dintre ei era şapte clase peste mine, dar mi-a zis că lui nu-i place să stea în cantonament, ci preferă să joace pe bani, în cartier", spunea Brandan despre familia sa atât de încercată.

A întârziat o săptămână la reunirea Stelei

Brandan s-a întors în România abia la finalul săptămânii trecute, deşi steliştii au avut reunirea pentru retur luni, 9 ianuarie. „Am vrut să mai rămîn câteva zile în Argentina, să am ocazia să mai petrec puţin timp alături de tata, fiindcă probabil nu-l voi mai vedea.Am pierdut-o pe mama, şi acum e şi el pe moarte! Are 79 de ani şi a suferit trei operaţii la stomac în ultimele şase luni. De data asta, medicii au zis că nu-şi mai asumă responsabilitatea pentru o nouă intervenţie chirurgicală, aşa că nu se mai poate face nimic", a spus Brandan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net