Bonucci și alți oameni și echipe de fotbal din Italia fac donații spitalelor care luptă cu coronavirusul

bonucci-leonardo-gettyimages-1193402533.jpg

Leonardo Bonucci a donat o sumă spitalului care i-a salvat fiul în 2016
Leonardo Bonucci a donat o sumă spitalului care i-a salvat fiul în 2016
Foto: Guliver / GettyImages

Situația extrem de gravă din Italia i-a unit pe locuitorii acestei țări. Așa se explică și faptul că oameni de fotbal de acolo, precum și cluburi din sportul cu balonul rotund donează sume de bani spitalelor care luptă cu coronovarisul.

Ultimul care a anunțat că face o donație este Leonardo Bonucci. Component al echipei Juventus, acesta și soția sa, Martina Maccari, au donat 120.000 de euro spitalului din Torino care le-a salvat fiul în 2016. Potrivit ANSA, banii ajunşi la Citta della Salute din Torino vor fi folosiţi pentru achiziţionarea unor echipamente medicale importante în lupta împotriva coronavirusului. Mai precis, vor fi cumpărate două ecografe portabile şi aproximativ 50 de măşti de filtrare reutilizabile, cu rezerve pentru circa două luni.
Înaintea lui Bonucci, preşedintele lui AS Roma, James Pallotta, a donat 50.000 de euro spitalului Spallanzani din capitala Italiei. “În sport îi iubim pe eroi. Însă astăzi adevăraţii eroi sunt doctorii şi asistentele care muncesc permament pentru a salva vieţi. Acum ei au nevoie de susţinerea noastră”, a precizat Pallotta într-un comunicat. În urmă cu câteva zile, AS Roma a iniţiat o strângere de fonduri pe platforma GoFundMe pentru spitalul Spallanzani, astfel încât acesta să poată achiziţiona toate ecihpamentele necesare în lupta cu Covid-19.
Pe de altă parte, Inter Milano şi Suning International au decis să doneze 300.000 de măşti Departamentului italian de Protecţie Civilă. Acestea au mai donat îmbrăcăminte de protecţie şi produse dezinfectante. De asemenea, şi preşedintele lui Inter, Steven Zhang, a donat 100.000 de euro Departamentului de Știinţe Biomedicale şi clinice al Spitalului Luigi Sacco din Milano, pentru a ajuta cercetările privind combaterea Covid-19. "Inter are o legătură de neclintit cu oraşul Milano şi este mândru de dedicarea cu care tot personalul Spitalului Sacco face faţă situaţiei excepţionale", a precizat Steven Zhang, om de afaceri chinez, fiul lui Zhang Jindong, fondatorul Suning Holdings Group, care a preluat în 2016 pachetul majoritar de acţiuni ale clubului Internazionale Milano (aproximativ 70 la sută).
Nici marea rivală a lui Inter n-a rămas insensibilă. AC Milan a donat 250.000 de euro agenţiei regionale de urgenţă sanitară din Lombardia, pentru a lupta împotriva epidemiei de coronavirus. Această donaţie va ajuta la susţinerea eforturilor agenţiei pentru a oferi asistenţa necesară persoanelor afectate de epidemie. De asemenea, AC Milan a decis să dea înapoi banii tuturor fanilor care şi-au achiziţionat bilete la meciul cu Genoa, jucat cu porţile închise, dar şi suporterilor care deţin abonamente pentru tot sezonul. "În viaţă sunt lucruri mai importante decât fotbalul. Sănătatea şi siguranţa apropiaţilor noştri este o prioritate absolută. Milan este mai mult decât un club de fotbal. Este o comunitate unde avem grijă unii de alţii, o comunitate care reprezintă oraşul Milano în lumea întreagă", a declarat preşedintele clubului AC Milan, Ivan Gazidis.

Loading...
 
 
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 491102044


Varnish cache server

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1