Blatter: "Nu există nicio criză la FIFA"

CLIIMA20110323_0035_1.jpg

Sepp Blatter, preşedintele FIFA

Qatariotul Mohammed Bin Hammam, candidat retras, vrea să facă apel la suspendarea sa într-un presupus caz de corupţie şi atacurile se înteţesc la adresa secretarului general al FIFA, Jerome Valcke, însă preşedintele FIFA, care urmează să fie reales miercuri, nu vrea să accepte o eventuală criză.

Luni, Bin Hammam a cerut "urgent" motivările în privinţa suspendării sale pentru a putea formula astfel apelul şi pentru ca suspendarea să-i fie revocată până la începerea Congresului FIFA de miercuri, de la Zurich. Însă surse apropiate cazului susţin că apelul nu va fi acceptat.

"O criză? Ce criză? Unde este criză? Fotbalul nu este în criză, n-aţi văzut finala Ligii Campionilor? Avem doar nişte dificultăţi", a afirmat Blatter luni, când jurnaliştii l-au "bombardat" cu întrebări despre atribuirea CM din 2022 Qatarului.

Totul a pornit de la un e-mail trimis de Valcke lui Jack Warner, vicepreşedinte al FIFA, aflat în suspendare. Warner, care a denunţat şi o "donaţie" de unui milion de dolari făcută de Blatter către Concacaf a prezentat şi un schimba de mailuri avut cu secretarul general al FIFA.

În acest mail, Valcke a a spus, referindu-se la Bin Hammam: "Poate că el credea că poate cumpăra FIFA aşa cum a cumpărat Mondialul din 2022". Valcke a recunoscut emailul, dar a spus că a utilizat un ton mai puţin oficial şi a vorbit despre "puterea financiară a Qatarului", nu de "voturi cumpărate".

"Am prezis un tsunami, însă n-aţi văzut nimic", a susţinut din nou Warner.Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1