"Bizon" de trei puncte. Povestea lui Harlem Eddy Gnohere, atacantul lui Dinamo

18-sport-1.jpg

„Bizonul” Harlem a devenit pe loc idolul fanilor dinamovişti
FOTO: Mediafax

Harlem Eddy Gnohere e “vârful” de 27 de ani ce a salvat-o pe Dinamo. Poreclit “Bizonul” din cauza dimensiunilor sale – avea 105 kilograme la 1,85 metri – el a marcat golul victoriei bucureştenilor în meciul cu ACS Timişoaar (scor 2-1). Click! vă prezintă detalii din cariera francezului, cu origini ivoriene.

  • Dat afară de Petrolul. La începutul lui iunie ploieştenii anunţau că atacantul va semna un contract pe doi ani, dar nu a mai jucat în niciun meci oficial, antrenorul Selymeş nedorindu-l de la bun început. “A venit cu 105 kilograme şi a plecat cu 98. Dinamoviştii zic că are 84? Poate dacă şi-a tăiat o mână”, a spus tehnicianul.
  • Pus la slăbit. Roş-albii au anunţat o greutate ideală a africanului, 84 de kilograme, la o înălţime de 1.85 metri. În realitate, el “bătea” în jur de o sută. A fost ameninţat că va pleca dacă nu slăbeşte şi s-a pus serios pe treabă. Acum începe să se apropie de dimensiunile normale. 
  • Jignit la TV. Harlem şi-a atras porecla “Bizonul” din 2010, de pe vremea când juca la Virton, în Belgia, antrenorul prezentându-l tuturor, inclusiv fanilor şi presei, cu această titulatură. Lui i-a plăcut supranumele fiindcă denotă forţă, dar în 2013 s-a petrecut un episod mai puţin plăcut. Într-o emisiune sportivă, un specialist a anunţat: “Uitaţi-vă la Bizon. E gras ca un porc, are 15 kilograme în plus”. Fotbalistul l-a dat în judecată pentru jigniri. 
  • Fan Drogba. Preferatul său e Didier Drogba, dar îi place şi de Benzema. În rest, în timpul liber, preferă să viziteze Bucureştiul, iar visul său e să ajungă în Transilvania, fiind fascinat de legenda lui Dracula.
loading...
Loading...

Citește și

  • dinamo, poli, fan

    Luni seară se întoarce în „Ştefan cel Mare” Daniel Stanciu, cel care acum trei luni era managerul general al lui Dinamo. Pe banca tehnică va fi Dan Alexa, iar în teren unii ca Luchin sau Zicu.

  • suporteri dinamo

    Suporterii dinamovişti vor avea la dispoziţie 8.600 de bilete pentru derby-ul cu Steaua, din etapa a V-a. Meciul va avea loc pe Arena Naţională, dar nu s-a stabilit data şi ora.