Beneficii de 5,56 miliarde de euro pentru echipele de fotbal din Anglia!

anglia-phil-foden-h_55137318.jpg

Manchester City și Tottenham Londra și-au disputat un loc în semifinalele acestei ediții a Ligii Campionilor
Foto: EPA-EFE

Cluburile de fotbal din prima ligă engleză au stabilit un nou record, însă rentabilitatea lor este afectată de creșterile salariale

Potrivit site-ului lequipe.fr, beneficiile celor mai importante grupări din Premier League au crescut cu 6% în ediția 2017/2018 față de cele din campionatul precedent (plus de 0,2 miliarde de lire sterline). Pe de altă parte, însă, și salariile au înregistrat o creștere de 15%, acestea totalizând 3,36 miliarde de euro. 
În principal, echipele engleze de fotbal acumulează mari sume din vânzarea biletelor la meciuri. Tottenham, de pildă, a obținut un beneficiu net de 132,3 milioane de euro datorită faptului că și-a disputat meciurile pe stadionul Wembley. Foarte aproape de acest record s-a aflat FC Liverpool, care a obținut 120 de milioane de euro de pe urma evoluțiilor în Liga Campionilor, competiție în care a disputat finala. În plus, ”cormoranii” l-au vândut pe Coutinho Barcelonei pentru 142 de milioane de lire sterline. 
De asemenea, o sursă importantă de bani a constituit-o comercializarea drepturilor de televiziune. Și cum se anunță că ritmul de creștere a acestora va încetini înanii următori se prevede că și sumele de transfer, precum și salariile din Premier League se vor diminua. 

Pogba, singurul intrus printre jucătorii lui City și ai lui Liverpool

Asociaţia fotbaliştilor profesionişti (PFA) din Anglia a făcut cunoscută echipa acestei ediții din Premier League. În afara jucătorilor de la primele două clasate, Manchester City şi Liverpool, în aceasta s-a strecurat un singur intrus: Paul Pogba (Manchester United). Iată cum arată acest inedit unsprezece: Ederson (Manchester City) - Alexander-Arnold (Liverpool), Van Dijk (Liverpool), Laporte (Manchester City), Robertson (Liverpool) - Bernardo Silva (Manchester City), Fernandinho (Manchester City), Pogba (Manchester United) - Mane (Liverpool), Aguero (Manchester City), Sterling (Manchester City).

 

Loading...