Beckenbauer: "Cred că Platini va fi următorul preşedinte al FIFA"

Ultima actualizare:

"Cred că Platini va fi următorul preşedinte al FIFA. Până la urmă Sepp Blatter nu va mai candida, din cauza vârstei", a spus Beckenbauer, precizând că Platini "se luptă şi îşi face ascultate ideile".

La sfârşitul lunii august, Michel Platini a refuzat să se pronunţe în privinţa unei eventuale candidaturi a sa pentru postul de preşedinte al FIFA, în 2015. Joseph Blatter, în vârstă de 75 de ani, a fost reales la conducerea FIFA, la 1 iunie, pentru al patrulea şi ultimul mandat al său de patru ani.

Beckenbauer s-a declarat, de asemenea, foarte preocupat de proiectul de fair-play financiar adoptat de UEFA la 27 mai, care prevede că un club nu poate cheltui mai mulţi bani decât generează pentru a participa în competiţiile europene. Proiectul va intra în vigoare progresiv şi primele sancţiuni s-ar putea aplica începând din sezonul 2014/2015.

"Este timpul să se facă o curăţenie serioasă. Sper că Michel Platini va acţiona aşa cum trebuie. Progresul nu vine fără riscuri. Numeroase cluburi din Italia, Spania şi Franţa sunt terminate şi depind de donaţii", a precizat Franz Beckenbauer.

Beckenbauer şi-a reînnoit susţinerea faţă de Blatter, "dezolat" de criticile la adresa acestuia venite din partea compatrioţilor săi Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele Asociaţiei Europene a Cluburilor, şi Uli Hoeness, preşedintele clubului Bayern Munchen.

"Ei au spus lucruri nepotrivite. Şi nu trebuie să uităm elementul uman. Se poate discuta cu Sepp Blatter", a precizat Beckenbauer, care a renunţat la calitatea de membru al Comitetului Executiv al UEFA, pe care o avea din 2007.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net