Barbora Krejcikova, dublă campioană la Roland Garros 2021

krejcikova_campioana_dublu_roland_garros.jpg

Barbora Krejcikova a cucerit și titlul de dublu la Roland Garros
Barbora Krejcikova a cucerit și titlul de dublu la Roland Garros
FOTO: EPA

Cehoaica Barbora Krejcikova este regina încoronată a zgurei în 2021. Jucătoarea în vârstă de 25 de ani a cucerit titlul atât la simplu, cât și la dublu la Roland Garros.

Cronologic, Krejcikova a obținut întâi trofeul cel mai râvnit: cel de simplu. Ea a învins-o în finală, cu scorul de 6-1, 2-6, 6-4, pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, devenind campioană în premieră pe zgura pariziană. Ea a devenit prima jucătoare din Cehia învingătoare la Roland Garros după 40 de ani, de când Hana Mandlikova a ridicat, de asemenea, trofeul deasupra capului. În urma acestui success, Barbora a urcat 18 locuri, până pe poziția 15 în lume, cea mai bună ocupată vreodată în carieră.

Specialistă în proba de dublu, Krejcikova a cucerit ieri și titlul la dublu, repetând performanța obținută acum trei ani, alături de aceeași coechipieră, compatrioata ei, Katerina Siniakova. Cele două au învins cu scorul de 6-4, 6-2, cuplul Bethanie Mattek-Sands/ Iga Swiatek. În afară de Krejcikova, şase jucătoare au mai câştigat în carieră, în acelaşi an, şi proba de simplu şi cea de dublu. Printre ele și românca Virginia Ruzici. Celelalte 5 sunt: Billie Jean King, Margaret Court, Chris Evert, Martina Navratilova şi Mary Pierce. De altfel, ea a fost premiată la simplu chiar de Martina Navratilova.

Loading...