Avem 5 meciuri decisive pentru Mondiale

Ultima actualizare:

    Cristi Săpunaru  crede în cinci  victorii în  cinci meciurifoto: Dorin Constanda
Cristi Săpunaru crede în cinci victorii în cinci meciurifoto: Dorin Constanda

Cu doar şase puncte strânse în prima jumătate a preliminariilor, România a ajuns într-o situaţie critică, orice meci pierdut de-acum înainte aruncându-ne şi mai mult în afara Mondialului de anul viitor din Rusia.

Începând din această seară, din Polonia, tricolorii lui Christoph Daum au în faţă cinci meciuri cruciale, la capătul cărora fotbalul românesc poate spera în continuare la o calificare istorică, după 20 de ani, la un turneu final planetar. După cum au stat lucrurile până acum, e aproape imposibil să mai sperăm la primul loc, dar colacul de salvare oferit de poziţia secundă nu e de neglijat. Clasamentul ne arată că orice se poate întâmpla în lupta pentru locul secund, România bătându-se cu şanse aproximativ egale cu Muntenegru, Danemarca şi Armenia.

Totuşi, să ţinem cont că avem nevoie şi de puncte pentru a nu ajunge în situaţia de a fi unica echipă de pe locul doi din Europa eliminată fără să joace baraj. Un rezultat pozitiv (egal sau victorie) contra liderului Polonia poate face diferenţa. Sâmbătă, tricolorii joacă acasă la Lewandowski şi compania, iar calculele hârtiei sugerează că şansele noastre sunt infime. Totuşi, putem profita de oboseala starurilor Poloniei la final de sezon, dar şi de problemele de efectiv ale leşilor (fundaşul Glik de la Monaco e suspendat, iar mijlocaşul Krychowiak de la PSG e uşor accidentat). E adevărat, şi la noi sunt ceva probleme, cea mai importantă fiind lipsa de formă a lui Nicuşor Stanciu. De altfel, cel mai bine cotat jucător din tabăra României va fi ţinut de Daum pe banca de rezerve, locul său ca decar urmând să fie luat de „rusul” Bicfalvi.

Astea sunt partidele care ne pot duce în Rusia

  • Polonia - România (sâmbătă)
  • România – Armenia (1 septembrie)
  • Muntenegru – România (4 septembrie)
  • România – Kazahstan (5 octombrie)
  • Danemarca – România (8 octombrie)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net