Astafei ţine Steaua pe jar

Ultima actualizare:

    Victoraş Astafei respinge categoric acuzaţiile potrivit cărora ar fi ajutat în mod voit ASAFoto; Mediafax
Victoraş Astafei respinge categoric acuzaţiile potrivit cărora ar fi ajutat în mod voit ASAFoto; Mediafax

Steaua a fost doar la câteva minute de a reveni pe prima poziţie a clasamentului, cu două etape rămase până la final. Frustraţi de victoria celor de la Târgu-Mureş contra Petrolului, unele voci din anturajul roş-albaştrilor îl acuză de lipsă de implicare pe Astafei.

Lupta pentru titlu dintre ASA şi Steaua a oferit un nou episod dramatic. Mai întâi, trupa lui Gâlcă a întors spectaculos scorul la Braşov, 3-2 de la 1-2, eroul bucureştenilor fiind Raul Rusescu, autor al unei „duble”. Lideri pentru câteva ore, steliştii şi-au îndreptat speranţele spre partida de la Târgu-Mureş, unde Petrolul a rezistat cu brio timp de 85 de minute. Golul fabulos marcat de Voiculeţ a răsturnat din nou ierarhia la vârf, păstrând-o pe ASA în frunte, cu un singur punct peste Steaua. „Mi-a plăcut Petrolul. Mi-au plăcut toţi jucătorii, mai puţin unul, care m-a dezamăgit. Dar nu vreau să-l nominalizez”, a comentat Helmuth Duckadam.

Privind desfăşurarea partidei de la Târgu-Mureş, „ţapul ispăşitor” nu poate fi altcineva decât Victoraş Astafei. Pe final de meci, mijlocaşul de 27 de ani  al „lupilor” a avut două execuţii care au ridicat mari semne de întrebare. Mai întâi a irosit un contraatac al colegilor săi, după care l-a iertat pe Stăncioiu cu un alt şut penibil. Explicaţia acestor „chifle” a venit de la antrenorul Petrolului, Valentin Sinescu.

„Astafei n-a mai avut luciditate la execuţiile finale pentru că a făcut mari eforturi în apărare”, a spus tehnicianul ploieştenilor, sărind în apărarea elevului său.

Speculaţiile privind intenţia lui Astafei de a nu-şi apăra corect şansele sunt alimentate şi de faptul că jucătorul e născut chiar la Târgu-Mureş. Mai mult, steliştii scot în faţă şi o recentă declaraţie dată de Astafei.

„Am mulţi prieteni în Târgu-Mureş şi abia aştept să mă mut acolo şi să-mi întemeiez o familie. Eu mi-aş dori foarte mult să ia ASA titlul. Ar fi minunat!”, a afirmat fotbalistul Petrolului. Din păcate pentru Steaua, fazele incriminate mai sus şi părerile personale ale lui Astafei nu sunt  suficiente pentru a demonstra faptul că jucătorul şi-ar fi dorit ca Petrolul să piardă întâlnirea de sâmbătă.

«Mi-a sărit mingea»

Ziua de după meciul ASA – Petrolul (1-0) a fost una complicată pentru Astafei. Astfel, din cauza numeroaselor ameninţări venite în special de la fanii Stelei, jucătorul şi-a închis pagina de Facebook. „Mi-a sărit mingea şi eram epuizat fizic”, a spus Astafei pentru Prosport, pus să justifice felul în care a lovit balonul atunci când a scăpat singur cu portarul.

Lucruri neştiute despre Victoraş

  • Marea sa pasiune este să compună versuri şi poezii. De asemenea, a început să scrie o carte
  • Militează împotriva exploatărilor de la Roşia Montană
  • A făcut parte dintr-o formaţie de hip-hop.
  • Are un blog personal
  • Îi place să gătească
  • Preferă să meargă la stadion cu bicicleta.
  • Îşi petrece timpul liber cu iubita şi cu motanul Ravi

Campionii, la mâna lui Şumudică

Ţinând cont că ASA va juca în ultima rundă acasă cu codaşa Oţelul, şansele Stelei de a mai lua titlul depind în mare măsură de rezultatul mureşenilor cu Astra, echipa antrenată de Marius Şumudică. „Din păcate, am ajuns la mâna altora. Astra e deja calificată în cupele europene, dar ştiu ce fel de om e Şumudică. Nu se poate spune că am ajuns la mâna unui rapidist, cred că ei vor lupta pentru echipa lor”, a declarat ieri Alexandru Chipciu, rezumând situaţia complicată în care a ajuns Steaua.

Programul ultimelor două etape

  • Duminică (24 mai, ora 21.00)

Astra – ASA Târgu-Mureş

Steaua – FC Botoşani

  • Joi (28 mai, ora 20.00)

CSMS Iaşi – Steaua

ASA Târgu-Mureş - Oţelul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net