Asamoah îşi face companie aeriană

2864027_xbig-lnd.jpg

Atacantul african a făcut zeci de milioane de euro în ţările arabe, iar acum joacă în Turcia
FIFA.com

Fotbalistul ghanez va investi câteva milioane de euro în nişte avioane de transport marfă

Gyan Asamoah este unul dintre cei mai bogaţi sportivi din Ghana, ţară africană foarte săracă, dar cu ceva oportunităţi de dezvoltare în anumite sectoare. Aparent, cel aviatic este într-o continuă expansiune, dar tot oamenii cu bani, de cenul atacantului în vârstă de 31 de ani, au acces la acest gen de afaceri. Cu ceva relaţii la Accra, Asamoah a intrat pe fir şi a obţinut zilele trecute o licenţă pentru înfiinţarea unei companii aeriene. La început, firma lui se va lansa doar în transportul de marfă, dar Gyan are în plan să intre şi în cursele de linie pentru transport persoane. Investiţia va fi şi ea pe măsură, în jur de 10 milioane de euro, care vor merge în mare parte spre achiziţionarea câtorva avioane de tip cargo. Asamoah are însă de unde să scoată aceşti bani! După perioadele de glorie la Udinese, Rennes şi Sunderland, acesta a plecat în 2011 după strâns avere, prin Asia. Cosmin Olăroiu l-a îmbogăţit aducându-l la Al-Ain, unde a stat patru ani, dar le mai are în CV şi pe  Al Ahli Dubai, Shanghai SIPG, iar din această vară a intrat sub umbrela lui Marius Şumudică, la Kayserispor.

Loading...
 
 

Citește și

  • simona halep

    Fostul jucător al FCSB, Victoraş Iacob, a uimit azi cu o declaraţie prin care a ţinut să precizeze că nu are o legătură amoroasă cu Simona Halep.

  • Fundaşul era în 2014 cel mai scump jucător român, costând 11 milioane de euro, dar acum e cotat la şase şi din câte se pare va pleca pe doar cinci milioane de la Napoli la Bordeaux.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1