Arma secretă a CFR-ului intră în joc. Meciul cu Maccabi e miercuri seară

Ultima actualizare:

    George Țucudean
George Țucudean

Revenit la antrenamentele CFR-ului, George Țucudean ar putea fi aruncat în luptă în meciul de mâine cu Maccabi Tel Aviv.

Absent în „dubla” cu Astana, dar și în startul sezonului din Liga I, Țucudean e considerat de Dan Petrescu jucătorul-cheie cu cu care CFR Cluj va forța calificarea în următoarea fază a preliminariilor Ligii Campionilor.

Chiar dacă francezul Omrani a făcut un meci mare în returul cu kazahii din primul tur preliminar, titularul postului de vârf în atacul CFR-ului e în continuare George Țucudean, cu condiția de a fi într-o stare de sănătate acceptabilă. Golgheterul campionatului în stagiunea trecută s-a confruntat cu a doua intervenție pe cord pentru normalizarea bătăilor inimii și s-a întors la începutul acestei săptămâni sub comanda lui Dan Petrescu. „Așteptăm să-l transferăm pe Țucudean pentru că îmi e greu în perioada asta”, spunea în glumă antrenorul formației clujene. Primind asigurări că atacantul de 28 de ani poate intra pe teren, oficialii CFR-ului l-au pus pe Țucudean pe lista trimisă la UEFA, astfel că acesta va putea juca inclusiv astăzi, în manșa tur cu israelienii de la Maccabi. „Un jucător ca Țucudean intră 15 minute și îți aduce o calificare. Dacă va fi la antrenamente, atunci cu siguranță va fi și pe bancă”, a admis Dan Petrescu. Asta înseamnă că „Bursucul” e tentat să înceapă partida tot cu Omrani în avanposturi, dar cu Țucudean printre rezerve, gata oricând să intre în joc, în funcție și de felul în care se vor derula ostilitățile în Gruia.

În ciuda problemei medicale pe care încearcă s-o rezolve, Țucudean n-a dus lipsă de meciuri în această vară. El a fost folosit în finalul Supercupei pierdute de CFR contra Viitorului, dar și în câteva amicale. De altfel, într-o astfel de partidă de verificare, împotriva Spartei Praga, „Țucu-gol” a intrat în joc din postura de rezervă și a marcat golul victoriei, o rețetă pe care Dan Petrescu speră s-o repete în meciurile cu Maccabi Tel Aviv. În schimb, ultimul gol oficial marcat de Țucudean a fost în urmă cu trei luni, cu Sepsi în play-off-ul Ligii I.

Dan Petrescu a primit o veste bună și din tabăra adversă, israelienii de la Maccabi urmând să fie lipsiți de aportul căpitanului, mijlocașul defensiv Sheran Yeini (32 de ani). Acesta s-a accidentat în Supercupa câștigată de gruparea din Tel Aviv la finalul săptămânii trecute și nu a făcut deplasarea la Cluj-Napoca. În avantajul campioanei României e și faptul că trupa antrenată de sârbul Ivic n-a început campionatul în Israel, Supercupa precizată mai sus fiind singura lor partidă oficială de până acum.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net