Arbitrul Istvan Kovacs a aflat că e pozitiv cu 10 minute înaintea meciului său

istvan_kovacs.jpg

Istvan Kovacs
Istvan Kovacs
FOTO: Sportpictures.eu

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a confirmat, sâmbătă seară, că arbitrul Istvan Kovacs, care era delegat la meciul FC Botoşani – Universitatea Craiova, scor 0-0, a fost testat pozitiv cu coronavirus.

Forul a postat pe site-ul oficial şi declaraţiile arbitrului. „Eu am respectat regulamentul. Am avut inspiraţia să verific mailul, am găsit acolo rezultatul testului şi imediat am anunţat observatorul partidei. Mă bucur că meciul s-a putut disputa”, a afirmat Kovacs.

Federaţia a menţionat că a dat publicităţii informaţiile cu acceptul lui Kovacs, în dorinţa de a lămuri circumstanţele înlocuirii sale. El a fost schimbat din brigadă cu 10 minute înainte de startul partidei dintre FC Botoșani și Universitatea Craiova, scor 0-0.

“Delegat la partida FC Botoşani – Universitatea Craiova, din 21 noiembrie, arbitrul Istvan Kovacs a aflat înainte de startul jocului că rezultatul testului COVID-19 pe care îl efectuase pentru delegarea de săptămâna viitoare în cupele europene a fost pozitiv. Arbitrul Istvan Kovacs a călătorit singur şi a respectat toate normele prevăzute în protocolul medical şi, întrucât ceilalţi membri ai brigăzii nu au fost consideraţi contacţi direcţi, ”centralul” i-a cedat rolul său celui de-al patrulea arbitru delegat pentru această partidă, Bogdan Dumitrache. Noul arbitru de rezervă a fost numit Mihăiţă Noroc”, se arată pe site-ul FRF.

Conform protocolului de desfăşurare a Ligii 1, arbitrii şi jucătorii sunt testaţi la fiecare 14 zile. Precedentul test efectuat de Istvan Kovacs fusese în data de 12 noiembrie, iar rezultatul a fost negativ.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1