Apărarea României, în vacanţă până la Euro!

Ultima actualizare:

    Chiricheş şi Raţ au fost oameni de bază în preliminariile Campionatului EuropeanFoto: Mediafax
Chiricheş şi Raţ au fost oameni de bază în preliminariile Campionatului EuropeanFoto: Mediafax

Titulari în defensiva naţionalei în preliminariile Euro 2016, Grigore, Chiricheş şi Raţ au diverse probleme la echipele de club care îi împiedică să intre în formă maximă în vederea competiţiei din Franţa.

În mod normal, Anghel Iordănescu va începe meciul de deschidere de la Euro (contra Franţei, la 10 iunie) cu Vlad Chiricheş şi Dragoş Grigore fundaşi centrali, dar şi cu veteranul Răzvan Raţ pe stânga. E o formulă aproape imbatabilă în preliminarii (România a fost echipa cu cele mai puţine goluri primite, două), dar care ne oferă mari emoţii acum, cu o lună şi jumătate înainte de startul turneului final. Toţi cei trei amintiţi mai sus au un lucru în comun: nu vor mai juca deloc sau aproape deloc la formaţiile de club până la încheierea sezonului. Sigur sută la sută de vacanţă e Dragoş Grigore, care a terminat campionatul în Qatar încă de sâmbăta trecută. Fundaşul echipei Al Sailiya (locul 7) a jucat constant în acest sezon, dar în următoarele săptămâni, până la reunirea naţionalei, va fi nevoit să alerge prin parcuri pentru a se menţine într-o formă optimă.

Nu departe de situaţia lui Grigore e şi partenerul acestuia din centrul defensivei tricolorilor, Vlad Chiricheş. Stoperul lui Napoli s-a consacrat ca rezervă eternă în meciurile din Serie A şi nu sunt semne că va prinde ceva minute în teren în ultimele patru runde din campionatul Italiei. În mod cert, Chiricheş va mai avea şansa să joace doar dacă Napoli îşi va asigura matematic calificarea directă în grupele Ligii Campionilor şi va avea astfel una sau două partide fără miză.

În ceea ce-l priveşte pe Răzvan Raţ, lucrurile sunt şi mai îngrijorătoare deoarece fundaşul de 34 de ani abia a revenit la antrenamentele echipei spaniole Rayo Vallecano după o operaţie la umăr suferită la începutul anului. Din păcate, Raţ nu va putea să-şi recâştige foarte repede un loc în primul 11, iar timpul se scurge împotriva sa. În Spania, n-au mai rămas decât patru etape, iar Rayo are meciuri complicate în lupta pentru evitarea retrogradării (ieri, formaţia lui Răzvan Raţ a primit vizita celor de la Real Madrid). Astfel, românul poate spera cel mult la un loc banca de rezerve.

Calificarea i-a umplut de bani


    Foto: Guliver/ GettyImages
Foto: Guliver/ GettyImages

Chiricheş, Grigore şi Raţ au fost indispensabili naţionalei României în campania de calificare la Euro. Drept dovadă, Chiricheş şi Grigore n-au pierdut nici măcar un minut din cele 10 meciuri, totalizând câte 900 de minute, în timp ce Raţ a bifat în grupa preliminară 810 minute, lipsind într-o singură întâlnire. Ca urmare, toţi trei s-au bucurat de cei mai mulţi bani din partea Federaţiei, undeva în jurul sumei de 300.000 de euro de căciulă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net