Antrenorul braşovenilor a venit din Iran să bată Steaua!

Ultima actualizare:

    Coşmariul Stelei  a continuat la Braşov
Coşmariul Stelei a continuat la Braşov

Braşovul a relansat campionatul, după ce a câştigat cu 3-1 în faţa Stelei, formaţie venită sub Tâmpa după eşecul umilitor din Liga Europa, 1-5 cu Stuttgart. Unul dintre principalii artizani ai succesului "stegarilor" este antrenorul Adrian Szabo, instalat ca "principal" după ce Sorin Cârţu a plecat de la echipă.

Szabo a câştigat cea mai importantă partidă din cariera lui de până acum în Liga I. Şi asta pentru că antrenorul Braşovului, ajuns la 52 de ani, nu a apucat să stea de prea multe ori pe banca tehnică. Are 5 partide în prima ligă, toate în acest sezon, dar se poate lăuda cu un bilanţ pozitiv: 3 victorii, două egaluri. Interesantă e povestea celui care a adus ceva "nou" la echipa "stegarilor". Szabo a fost un aventurier în cea ce priveşte fotbalul, pentru că "sportul-rege" l-a dus tocmai în Iran, acolo unde a pregătit una dintre cele mai populare formaţii din Asia, Teraktor Sazi Tabriz.

Aventura lui s-a terminat după doi ani şi a revenit la prima dragoste, la FC Braşov. Şi a pornit de jos, adică de la centrul de copii şi juniori, pentru ca, în timp, să-i câştige încrederea patronului Ioan Neculaie, care acum i-a dat echipa mare. Extrem de modest, Adrian Szabo a uimit şi prin discursul pe care l-a avut la finalul meciului cu Steaua. "Nu am muncit în zadar. Nu ştiu dacă am surprins Steaua cu ceva, noi ne-am propus să jucăm fotbal, să arătăm că Steaua poate primi gol", a spus el.

Steliştii au pierdut iar banii

Înfrângerea de luni a contat mult pentru stelişti. Şi nu doar prin prisma clasamentului şi a distanţei faţă de ocupanta locului 2, Astra, ci şi financiar.

Patronul echipei din Ghencea, Gigi Becali, le spusese jucătorilor că le va da o primă de 5.000 de euro pentru un succes sub Tâmpa. Este a doua oară în acest sezon când fotbaliştii lui Reghecampf ratează un bonus substanţial, după ce au "trecut" şi pe lângă prima de 20.000 de euro, anunţată pentru un pachet de cinci meciuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net