Andone şi-a pus jucătorii în cap!

Ultima actualizare:

    Kapetanos a deschis  scorul în meciul  cu Manchester, dar  nu a fost de ajuns
Kapetanos a deschis scorul în meciul cu Manchester, dar nu a fost de ajuns

Haos în vestiarul CFR-ului după înfrângerea cu Manchester United, 1-2, din grupele Ligii Campionilor. Fotbaliştii, în frunte cu Gabi Mureşan, au acuzat lipsa de inspiraţie a antrenorului Ioan Andone în alegerea strategiei potrivite pentru a-i anihila pe "diavoli". Fotbaliştii au răbufnit în public la finalul jocului, însă au făcut-o şi mai vehement în vestiar, la pauză, când scorul era 1-1.

Campioana de la Cluj are probleme mari. Nu neapărat în clasamentul din Liga I, unde se află pe locul şase, şi nici în Liga Campionilor, acolo unde este pe poziţia a doua, deşi a pierdut marţi în faţa englezilor.

De fapt, totul a plecat de la jocul împotriva"diavolilor" lui Sir Alex Ferguson. Ceferiştii au condus cu 1-0, au fost egalaţi înainte de pauză, iar în repriza a doua au primit lovitura decisivă. Dincolo de înfrângerea - considerată de unii oameni de fotbal normală, având în vedere diferenţa de valoare dintre cele două echipe - suferită pe teren propriu, a nemulţumit jocul campionei. Şefii din Gruia, Paszkany şi Mureşan, au acuzat mai mult lipsa de şansă şi au preferat să păstreze criticile în "familie".

Fotbaliştii însă n-au procedat la fel şi au acuzat tactica aleasă de Andone. Gabi Mureşan a fost cel care a dat totul pe faţă, în public, mărturisind după meci că: "Trebuia să avem mai mult curaj şi mai multă minte. Am pierdut pe mâna noastră. Nu poţi să joci numai cu mingi lungi, trebuie să ieşi la atac, să joci combinativ".

Discursul acid al mijlocaşul a părut surprinzător, însă fotbalistii CFR-ului şi-au strigat frustrările şi în pauza meciului, atunci cand scorul era 1-1. "Nu ţinem deloc mingea. Nu puteam să ne apărăm o repriză întreagă. Trebuie să încercăm să jucăm combinativ, nu facem nimic dacă dăm mingea în atac, la bătaie", au fost cuvintele lor în faţa lui Andone.

Antrenorul nu a schimbat deloc tactica fricoasă şi a preferat să joace şi în repriza a doua în acelaşi stil. N-a durat mult şi golul doi al lui Manchester a venit, pe fondul presiunii şi mai accentuate în terenul ardelenilor.

"Am analizat echipa Clujului şi am observat că au un contaatac foarte puternic. În acest meci noi am reuşit să le blocăm acest contraatac", a spus şi antrenorul englezilor, Sir Alex, dându-le apă ala moară celor care au criticat strategia lui Andone.

Îşi pun toate speranţele în «dubla» cu Galatasaray

Înfrângerea cu Manchester şi victoria portughezilor de la Braga la Istanbul, 2-0, au făcut ca ardelenii să fie în acest moment pe locul doi al grupei, înaintea lusitanilor şi a turcilor.

Pentru că şi-au făcut planuri pentru primăvara europeană, clujenii sunt obligaţi să scoată puncte din "dubla" cu Galata. "Dacă noi am obţine patru puncte din două meciuri cu Galatasaray, ne-am califica mai departe", susţine antrenorul Ioan Andone, care însă este pesimist: "Va fi foarte greu având în vedere investiţiile de peste 20 de milioane de la Galatasaray. Este greu de crezut că-şi vor permite două greşeli în meciurile cu noi".

Van Persie, «teroristul» de serviciu

Clujenii spuneau înaintea jocul că olandezul Van Persie este pericolul principal, iar de ce le-a fost frică, n-au scăpat. Atacantul, adus de Manchester în această vară de la Arsenal, a marcat o "dublă" şi le-a transmis un mesaj ameninţător fundaşilor români de la naţională, cu care se va duela în mai puţin de două săptămâni.

"Este foarte greu să ai un adversar precum Van Persie", a mărturisit căpitanul CFR-ului, Ricardo Cadu.

Dependenţi de Sougou

Ca şi la meciul cu Braga, senegalezul Modou Sougou, unul dintre cei mai importanţi fotbalişti din lotul campioanei, s-a accidentat şi nu a putut duce jocul la bun sfârşit.

"Pierderea lui Sogou a fost un moment psihologic, pierderea lui ne-a anihilat mijlocul şi nu ne-am mai putut face jocul", a spus patronul Arpad Paszkany.

Ghionionul pentru clujeni a continuat, iar marcatorul golului, grecul Kapetanos, a fost nevoit să iasă şi el mai repede, din cauza unor dureri la genunchi. "Dacă Sougou şi Kapetanos terminau partida, sigur am mai fi dat cel puţin un gol", a precizat şi preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net