Ambulanța a întârziat să-i acorde primul ajutor lui Patrick Ekeng

ekeng_salvare.jpg

patrick ekeng
Ekeng a fost ridicat de pe gazon și pus pe targă
Foto: Mediafax

Patrick Ekeng (26 de ani), fotbalistul echipei Dinamo București, a leșinat pe gazon în timpul meciului susținut de „câini” pe stadionul Ștefan cel Mare împotriva lui FC Viitorul.

Spectatorii prezenți la meci au început să huiduie și să fluiere pentru că medicilor de pe Ambulanță le-au trebuit 2 minute și 45 de secunde pentru a-l lua pe jucător de pe gazon și să-l transporte la spital, cu toate că mașina de salvare era chiar lângă teren! În plus, deși era inconștient, fotbalistul a fost ridicat de pe gazon și pus pe targă pentru că targa nu a putut fi coborâtă la nivelul solului! Mai mult, se pare că Ambulanța nu era dotată cu defibrilator.

În cele din urmă, Ekeng a fost transportat la Spitalul de Urgență Floreasca aflat chiar lângă stadionul Dinamo. Jucătorii ambelor echipe erau în stare de șoc iar la finalul partidei, Ionel Dănciulescu, membru în staff-ul administrativ al lui Dinamo, a fost doborât de lacrimi după ce a primit, prin telefon, vești de la spital despre starea fotbalistului de la Dinamo.  

danciulescu.jpg

patrick ekeng
Ionel Dănciulescu, fostul fotbalist al lui Dinamo și membru în stafful administrativ, a izbucnit în lacrimi la aflarea veștilor proaste despre starea fotbalistului
Foto: Mediafax

 

Ce s-a întâmplat cu Patrick Ekeng

La scorul de 3-2 pentru Dinamo, antrenorul Mircea Rednic l-a introdus în minutul 63 pe Patrick Ekeng. Fotbalistul, după 7 minute, s-a clătinat și a căzut inconștient, pe gazon. Jucătorii ambelor formații au simțit gravitatea situației și au solicitat intervenția staffului medical al lui Dinamo pentru acordarea primului ajutor.

Văzând că Ekeng nu își revine, stafful medical al lui Dinamo a solicitat intervenția Ambulanței. Spectatorii prezenți la meci au început să fluiere copios după ce medicilor de pe mașina de salvare le-a luat peste 2 minute să ajungă pe gazon, deși, aceasta era parcată exact lângă teren, în spatele unei porți.

Transportat la spital, Ekeng a fost dus pe masa de operații și o echipă de 10 medici se chinuie să-l resusciteze pe fotbalistul camerunez.

Loading...

Citește și