Alexandru şi Valentin, sau Ter Stegen şi Neuer din Giuleşti

alexandru-tataru-valentin-margarit-rapid-portari-juniori-nationala-under17-under15.jpg

Rapid are doi tineri portari la naţionalele sub 17 şi sub 15 ani, Alexandru Tătaru şi Valentin Mărgărit, iar aceştia visează că vor face pasul până la tricolorii mari şi că vor apăra la cele mai tari echipe din Europa
Foto: Click!

Giuleştiul e de câţiva ani în regenerare şi drumul până la lumină se anunţă unul anevoios. Nu poţi să vorbeşti însă de viitor fără să-ţi aşezi bazele pe singurii care ţi-l pot asigura: copiii.

Iar Rapid are doi puşti de care e deja mândră. Alexandru Tătaru are o poveste foarte interesantă şi face şi el parte din cercul select al celor care s-au născut în fieful unor rivale, dar au fost infestaţi iremediabil cu virusul Giuleştiului. El s-a născut într-o familie de stelişti şi a ţinut cu roş-albaştrii de mic. Admite asta cu tricoul Rapidului pe el, dar pentru vişinii „greşeala” recunoscută e pe jumătate iertată. De două luni a schimbat culorile şi deja se simte rapidist.

„Am fost stelist de mic, dar acum sunt rapidist. Suporterii m-au convins. Sunt cei mai tari din ţară. Am fost de două ori rezervă la Liga a 3-a şi nu mai pot da înapoi. Farmecul Giuleştiului m-a cucerit. E unic”, spune uriaşul înalt de 1,96 metri care aşteaptă cu nerăbdare Turneul de Elită pentru a se califica la Europeanul Under 17 ani, exact cum au făcut idolii săi de la Under 19. Valentin Mărgărit e puţin mai mic, dacă se poate spune asta pentru un copil de 1,90 metri înălţime la nici 15 ani, dar n-a avut probleme de identitate prea mari. S-a născut şi a crescut în Giuleşti şi pentru el nu există altceva decât Rapid.

Portarii naţionaleor Under 17 şi Under 15 apără la juniorii Rapidului

Şi el e în lotul naţional proaspăt format la categoria sa de vârstă şi încearcă să înveţe de la cei mari.

La idoli nu prea se înţeleg însă Alexandru şi Valentin. Primul e mare fan Marc Andre Ter Stegen, portarul german al Barcelonei, iar al doilea îl ca idol pe Manuel Neuer, legendarul portar al lui Bayern Munchen şi campion mondial în 2014. N-au trăit ca adolescenţi vremurile lui Dani Coman sau Bogdan Lobonţ şi cu atât mai puţin pe cele ale lui Bogdan Stelea sau Florin Prunea, aşa că rapidiştii le pot ierta răspunsurile legate de idolii interni. Alexandru Tătaru are unul recent, de pe vremea pre-Rapid, Florin Niţă, actualul goalkeeper al Spartei Praga, dar Valentin Mărgărit păstrează încă vacant acest post.

valentin-margarit-alexandru-tataru-juniori-portari-rapid.jpg

Alexandru Tătaru şi Valentin Mărgărit spun că Rapid şi naţionalele României sunt pe mâini bune
Foto: Click!

Cei doi copii promit muncă multă, seriozitate şi că se vor bate, deocamdată, pentru calificările la turneele finale cu naţionalele din care fac parte. Alexandru îşi propune să lase puţin şcoala la o parte pentru a se antrena temeinic, în schimb ce Valentin e  puţin rezervat cu privire la acest sacrificiu şi spune că nu-şi permite încă acest lux. La Bayern, acolo unde vrea el să ajungă, nu intră oricine şi fotbalul nu e singurul criteriu de selecţie. În orice caz, Rapid şi naţionalele României sunt pe mâini bune şi s-ar putea să vedem un nou Lobonţ scos în curând de Giuleşti.

loading...
Loading...

Citește și