Alegeri la Federaţia Română de Fotbal. Răzvan Burleanu, noul preşedinte!

Ultima actualizare:

    Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Adunarea Generală de alegeri a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a început, la ora 10.00, la Casa Fotbalului, în cadrul acesteia urmând să fie ales noul preşedinte al forului.

UPDATE 18.35 Cine e Răzvan Burleanu:

Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice şi fost angajat în cadrul Parlamentului României şi Administraţiei Prezidenţiale.

Născut la 1 iulie 1984, la Focşani, este fiul fostului fotbalist al echipei FCM Bacau, Gheorghe Burleanu.

A practicat fotbalul în paralel cu arbitrajul, iar la 19 ani a decis să renunţe la sportul de performanţă.

A urmat de asemenea cursuri de specializare în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Colegiul Naţional de Apărare, definitivându-şi studiile prin susţinerea tezei de doctorat în cadrul SNSPA.

Fără să fie membru al vreunui partid politic, candidatul la preşedinţia FRF a lucrat succesiv în următoarele instituţii: Primăria municipiului Bacău, Parlamentul României - Comisia juridică, Autoritatea Electorală Permanentă - controlul respectării legalităţii în procesele electorale şi Administraţia Prezidenţială - Departamentul pentru minorităţi naţionale.

Din 2008 este co-preşedinte al Institutului European pentru Democraţie Participativă - Qvorum.

Până în prezent s-a ocupat, din funcţia de preşedinte, de Federaţia Română de Minifotbal, care reuneşte peste 30.000 de jucători şi peste 2.000 de echipe din 37 de judeţe. În acelaşi timp, el este din 2012 preşedintele Federaţei Europene de Minifotbal, for cu 29 de federaţii naţionale afiliate printre care se numără Anglia, Germania, Spania, Italia, Rusia, Polonia, Cehia, Grecia, Turcia şi peste un milion de jucători legitimaţi.

UPDATE 18.25 Răzvan Burleanu l-a dat afară în direct pe Kassai, secretarul general al Federaţiei. "Mâine dimineaţă vă prezentaţi demisia, ca să nu fiu nevoit să fiţi prima persoană pe care o dau afară de la Federaţie", a spus preşedintele.

UPDATE 18.20 Răzvan Burleanu a câştigat alegerile! L-a învins detaşat în turul al doilea pe Vasile Avram, 113-58. 

UPDATE 18.00 S-au descoperit nereguli la vot: sunt 173 de electori, dar au fost numărate 175 de voturi.

UPDATE 16.30 Chivorchian le-a cerut susţinătorilor săi să voteze cu Burleanu în turul doi. "Am rugămintea să-i acordaţi voturile lui Răzvan Burleanu", a declarat Gheorghe Chivorchian, înainte de turul doi al alegerilor pentru şefia FRF. Sursele Click! au afirmat că Răzvan Burleanu e aproape instalat în funcţia de preşedinte FRF.

UPDATE 15.35 Numărătoarea s-a încheiat. Răzvan Burleanu a primit 46 de voturi până acum, iar Avram este al doilea, cu 41 de voturi. Cel mai probabil cei voi merge împreună în turul doi.

UPDATE 14.00 Sandu a părăsit Adunarea Generală pentru a se întâlni cu preşedintele federaţiei argentiniene. "Vă rog să mă scuzaţi, dar nu mă aşteptam ca adunarea să dureze până la două şi jumătate. Trebuie să plec să mă întâlnesc cu preşedintele federaţiei argentiniene la dineul oficial dinaintea meciului din această seară. Vicepreşedintele Gino Iorgulescu va prelua atribuţiile şi va anunţa rezultatul votului. Mâine la ora 11.00, preşedintele ales, împreună cu membrii Comitetului Executiv sunt aşteptaţi la o întâlnire la sediul federaţiei. Conform statutului, mâine, noul preşedinte va trebui să prezinte numele noului secretar general şi al trezorierului", a spus el.

UPDATE 13.50 A început votarea. Adrian Mititelu e supervizor la numărarea voturilor, el urmăreşte activitatea comisiei din care fac parte Augustin Păcurar (Naţional Sebiş), Nicolae Manea (Rapid) şi Cornel Şfaiţer (FC Botoşani). Constantin Anghelache (Dinamo), Vasile Micu (AJF Constanţa) şi Dan Tulpan (Gloria Buzău) vor întocmi procesul verbal al votului pentru şefia FRF, iar preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, va anunţa numele viitorului preşedinte.

UPDATE 12.50 Candidaţii au luat fiecare cuvântul, iar Marcel Puşcaş a şocat: "Un minut, dacă faci sex, e prea puţin. Timpul e relativ". Apoi, a anunţat că se retrage şi vrea ca voturile sale să meargă către Burleanu: "Dacă aveţi încredere în mine, vă rog să-i acordaţi voturile lui Răzvan Burleanu".

UPDATE 12.45 Cluburile din Liga I sabotează Adunarea Generală. Deşi preşedintele Vali Argăseală e prezent la şedinţă, Steaua e considerată absentă. Sunt 44 de absenţi, printre care reprezentanţii CFR, Steaua, Pandurii, Ceahlăul, U Cluj, Oţelul, Gaz Metan. În cele din urmă cvorumul a fost întrunit, se trece la vot!

UPDATE 12.20 Mircea Sandu a anunţat că dacă nu se îndeplineşte cvorumul pentru alegeri se aşteaptă două ore pentru o nouă întrunire, apoi 24 de ore după care 30 de zile. Acum la FRF toţi participanţii sunt în pauză de masă.

simeon stalpnicul png

UPDATE 11.50 Mircea Sandu a devenit preşedinte onorific, cu-n singur vot împotriva, cel al lui Adrian Mititelu. Cei din sală au izbucnit în râs, dar olteanul a declarat: "Râdeţi degeaba, 20 de ani a distrus fotbalul!". Sandu a primit din partea AJF Prahova un tablou.

UPDATE 11.35 S-a decis ca Poli Timişoara să nu fie dezafiliată astăzi . CSU Craiova rămâne cu afilierea provizorie, iar departamentul juridic va analiza cazurile. Acum este unanimitate la afiliere. Mircea Sandu e în continuare nervos pe Mititelu pentru haosul provocat, legat de situaţia celor de la CSU Craiova. "Grea e viaţa cu tine! Cum se descurcă nevastă-ta cu tine, băi, nene?", a tunat Sandu.

UPDATE 11.30

Cei desemnaţi să numere voturile pentru cluburile afiliate s-au încurcat, iar Naşu a trecut el la numărătoare şi rosteşte cu voce tare. Un număr de 171 de membri afiliaţi, dintr-un total de 224, sunt prezenţi la Adunarea, a precizat Mircea Sandu, după ce iniţial s-a anunţat un număr de 168 de membri. Pentru ca alegerile să aibă loc era nevoie de prezenţa a cel puţin 150 de membri.

UPDATE 11.20 S-a discutat despre afilierea sau dezafilierea membrilor, iar Adrian Mititelu, patronul Universităţii Craiova, a cerut ca rivala CS Universitatea Craiova să nu fie afiliată, iar Mircea Sandu s-a enervat: "Domnule Mititelu, am să cer să fiţi expulzat din sală! Iar ne facem de râs în faţa lumii?"

UPDATE ora 11.00 Fostul preşedinte LPF, Dumitru Dragomir, a fost numit membru de onoare în Adunarea Generală. "Vă mulţumesc mult pentru această onoare! Să le dea Dumnezeu sănătate celor care au intrat în puşcărie", a spus acesta.

Adunarea Generală a început după ce s-a încheiat şedinţa Comitetului Executiv al FRF, întrunit pentru a lua act de faptul că unul dintre candidaţi, Gheorghe Popescu, nu va mai putea participa la alegeri.

La AG participă şi Carmen Tocală, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, dar şi fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir.

De asemenea, este prezent şi vicepreşedintele UEFA, Mario Lefkaridis.

La alegerile pentru preşedinţia FRF îşi anunţaseră participarea şase candidaţi: Gheorghe Popescu, Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Marcel Puşcaş, Răzvan Burleanu şi Sorin Răducanu. Altor doi candidaţi, Paul Zarna şi Octavian Popescu, le-au fost respinse dosarele deoarece nu au îndeplinit condiţiile obligatorii din statutul FRF.

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunţat că nu mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar a precizat că îl sprijină la alegeri pe Gheorghe Popescu.

În urma condamnării în dosarul transferurilor, Gheorghe Popescu nu va mai putea candida la funcţia de preşedinte al FRF.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net