Adversare la Euro 2020, Spania și Suedia se confruntă cu cazuri de COVID-19

llorente-diego-gettyimages-1321792196.jpg

Diego Llorente nu va juca în meciul cu Suedia
Diego Llorente nu va juca în meciul cu Suedia
Foto: Guliver / GettyImages

Nici n-a început turneul final al Campionatului European de fotbal și unele echipe participante au probleme. Spaniolii Sergio Busquets și Diego Llorente, precum și suedezii Dejan Kulusevski și Mattias Svanberg au fost depistați infectați cu COVID-19. Aceștia au fost scoși din lot, iar ceilalți jucători se află la izolare. Spania și Suedia urmează a se înfrunta luni, 14 iunie.

Primii care s-au confruntat cu efectele pandemiei au fost iberici.  La două zile după ce căpitanul Sergio Busquets a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus și trimis în izolare, Federaţia Spaniolă de Fotbal a anunţat că și fundaşul Diego Llorente a fost găsit pozitiv. S-a precizat, totodată, că fotbalistul a părăsit cantonamentul cu un vehicul medicalizat.
Încă din momentul în care Busquets a fost depistat a existat temerea că acesta ar fi putut transmite virusul altor coechipieri. Mai cu seamă că jucătorii au mâncat împreună la restaurant, duminică. Prevăzător, selecţionerul Luis Enrique i-a convocat de urgență la lot pe portarul Kepa (Chelsea) şi fundaşul Raul Albiol (Villarreal), care s-au alăturat unui grup format din Brais Mendez (Celta Vigo), Rodrigo Moreno (Leeds United), Pablo Fornals (West Ham United) şi Carlos Soler (Valencia CF), sosiți luni. S-a decis ca acești jucători să se antreneze separat de lot, într-o „bulă” paralelă.
Este de precizat că 9 din cei 24 de fotbalişti spanioli convocaţi pentru Euro 2020 au avut deja COVID-19 (Eric Garcia, Jose Luis Gaya, Aymeric Laporte, Thiago Alcantara, Fabian Ruiz, Mikel Oyarzabal, Ferran Torres şi Adama Traore).
Adversari ai spaniolilor, suedezii se confruntă cu aceleași probleme. În câteva zile, Dejan Kulusevksi și Mattias Svanberg au fost depistați pozitiv la testarea anti-COVID-19. Cei doi jucători au fost scoși din lot și vor rata meciul cu Spania, de luni, 14 iunie, de la Sevilla.   
Spre deosebire de iberici, care și-au completat lotul de jucători, scandinavii nu vor aduce întăriri. "Nu vom chema un alt jucător, deoarece sperăm că Dejan se poate alătura echipei după meciul împotriva Spaniei", a declarat selecţionerul suedez Jan Olof "Janne" Andersson.
Medic al echipei Suediei, Anders Valentin a făcut apel la calm, susţinând că nu există pericolul unui focar: "Nu există niciun motiv pentru a avea un focar.  Sunt cazuri care au fost controlate de la început, ţinând jucătorii izolați". 
Grupa  E
14 iunie

19.00 Polonia - Slovacia
22.00 Spania - Suedia
18 iunie
16.00 Suedia - Slovacia
19 iunie
22.00 Spania - Polonia
23 iunie
19.00 Suedia - Polonia
19.00 Slovacia - Spania
 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1