Acuzat de viol în Italia, Robinho și-a pierdut locul la Santos

robinho-epa-efe-h_55123721.jpg

Robinho a evoluat în Turcia, la Istanbul Başakşehir FK, campionatul trecut
Robinho a evoluat în Turcia, la Istanbul Başakşehir FK, campionatul trecut
Foto: EPA-EFE
Citeste tot despre: 

Aflați sub presiunea sponsorilor, clubul brazilian de fotbal Santos şi fostul internaţional brazilian Robinho (36 de ani) au reziliat contractul semnat în 10 octombrie. Decizia a fost luată pentru că atacantul afost condamnat în primă instanţă pentru un viol colectiv întâmplat în 2013, pe când juca la AC Milan.

Socotit a fi unul dintre cei mai valoroși fotbaliști brazilieni la începutul acestui mileniu, Robinho semnase un contract pe cinci luni cu FC Santos, club la care s-a format ca sportiv (1996-2000) și pentru care disputase 182 de meciuri și marcase 81 de goluri. Apoi, la nicio săptămână s-a produs rezilierea înțelegerii. „De comun acord, Santos şi Robinho au decis să suspende contractul semnat în 10 octombrie pentru ca jucătorul să se poată concentra pe apărarea sa la procesul din Italia", a anunţat clubul din Sao Paulo pe Twitter. „Cu multă tristețe în inimă, vă anunț că am luat decizia cu președintele de a rupe contractul în acest moment tulbure din viața mea. (...) Îmi voi dovedi nevinovăția”, a spus Robinho într-un video. 
Cele două părți au fost nevoite să ia această decizie sub presiunea sponsorilor, dar și al presei și unor organizații feministe. Vineri, mai multe firme au amenințat că nu vor mai susține financiar pe Santos dacă Robinho rămâne în club. 
Născut în Sao Vicente, în 25 ianuarie 1984, Robson de Souza „Robinho” a devenit cunoscut atât pentru talentul său, cât și pentru viața lui tumultuoasă. Cu 100 de meciuri și 28 de goluri marcate pentru Brazilia, el a evoluat la cluburi cunoscute precum Real Madrid (2005-2008), Manchester City (2008-2010) și AC Milan (2010-2014). În ianuarie 2009, a fost suspectat că a violat o femeie într-un local din Leeds, fiind eliberat pe cauțiune. În 2014, numele său a fost peminit într-un viol colectiv produs în 2013, pe când juca la AC Milan.  Atunci, acesta și alți cinci amici ai săi ar fi violat o tânără albaneză de 23 de ani. În 23 noiembrie 2017, atacantul a fost condamnat în lipsă la nouă ani de închisoare. El a făcut apel şi susţine că este nevinovat.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1