Academica Clinceni nu are nici un jucător cotat la mai mult de 750.000 de euro

Ultima actualizare:

    Academica Clinceni e surpriza play-off-uluiFOTO: Sportpictures.eu
Academica Clinceni e surpriza play-off-uluiFOTO: Sportpictures.eu

Academica Clinceni și-a confirmat statutul de surpriză a Ligii 1 prin calificarea în play-off la doar doi ani de la promovarea pe prima scenă.

Victoria cu 3-1 obținută pe terenul dinamoviștilor în ultima etapă a sezonului regulat le-a adus ilfovenilor punctele necesare calificării în grupa celor mai bune 6 echipe din campionatul intern. Iar performanța acestora este cu atât mai de lăudat cu cât analizăm cifrele acestei formații. Conform transfermarkt.com, cota totală a jucătorilor echipei este de doar 8,3 milioane de euro, cu 900.000 de euro mai puțin decât cea a formației FC Botoșani, a cincea ca valoare în play-off. Mai mult, antrenorul Ilie Poenaru e singurul dintre cei șase tehnicieni calificați în play-off care nu are la dispoziție nici măcar un jucător cotat la un milion de euro. Cel mai scump fotbalist din lotul Academicii este portarul Octavian Vâlceanu, estimat la 750.000 de euro. Dacă FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova sunt adevărate ”mine de aur”, având mulți jucători cotați la milioane de euro, Sepsi și FC Botoșani au câte un singur fotbalist cotat la exact 1.000.000 de euro. Echipa din Sfântu Gheorghe îl are pe Florin Ștefan, iar moldovenii pe Andrei Chindriș.

Minunea calificării în play-off a fost confirmată chiar de antrenorul Ilie Poenaru, antrenor Clinceni: "Este ceva incredibil de frumos, este minunat. O echipă precum Clinceniul, un sat cu 6.000 de locuitori, reuşeşte să facă o asemenea performanţă... din nou scriem o pagină de istorie pentru această comunitate. Acum, nemaiavând presiune, vom arăta un alt fotbal, vom juca altceva”, a declarat el după victoria cu Dinamo.

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net