7 dureri de cap pentru Cosmin Contra la debutul în Liga Națiunilor

Ultima actualizare:

    Cosmin Contra
Cosmin Contra

Meciurile naţionalei cu Muntenegru şi Serbia bat la uşă, iar Cosmin Contra e îngrijorat de situaţia în care se află mai mulţi tricolori de bază. Unii se confruntă cu probleme medicale, în timp ce alţii nu şi-au găsit echipe sau nu au meciuri în picioare.

A mai rămas mai puţin de-o lună până când echipa naţională va da primele bătălii din Liga Naţiunilor, acasă cu Muntenegru (7 septembrie) şi în deplasare cu Serbia (10 septembrie). E o perioadă în care selecţionerul Contra urmăreşte cu atenţie fiecare pas al jucătorilor aflaţi în vizorul său, în special al celor care evoluează peste hotare. Înainte de a trimite telegramele de convocare, „Guriţă” trebuie să rezolve cel puţin şapte „ecuaţii” dificile.

*Florin Andone. Cel mai bine cotat atacant român al momentului s-a transferat în Anglia, la Brighton, dar n-a apucat încă să debuteze, nici măcar în amicale. Afectat de o problemă musculară, Andone e menajat de antrenorul echipei britanice pentru a nu risca o recidivă. Ultimul meci jucat de Florin a fost la 5 mai, pentru Deportivo La Coruna, fosta sa echipă.

*Alex Băluţă. Transferul la Slavia Praga ar fi trebuit să aducă explozia pentru fostul mijlocaş de creaţie al Craiovei. Din păcate, Băluţă nu s-a mişcat rău în perioada de pregătire, dar a fost trimis pe bancă în cele patru meciuri oficiale disputate până acum de Slavia. În total, românul a bifat 53 de minute pe teren, adică puţin mai mult de o repriză.

*Gheorghe Grozav. Unul dintre jucătorii favoriţi ai selecţionerului se află într-o situaţie destul de critică. Gicu Grozav a rămas liber de contract după scurta perioadă petrecută la Bursaspor (ianuarie – iulie 2018) şi, deocamdată, nu şi-a găsit un alt club. Timpul nu îl ajută prea mult, perioada de transferuri în fotbalul european apropiindu-se de final.

*Constantin Budescu. Plecat după Marius Şumudică în fotbalul arab, fostul coordonator de joc al FCSB-ului a jucat în această vară un singur amical serios, în care a şi marcat un gol (3-0 cu trucii de la Rizespor). Potenţialul lui Budescu e însă o enigmă, în condiţiile în care Al-Shabab va începe meciurile oficiale abia în ultima zi a lunii august.

*Alin Toşca. Revenit la Betis Sevilla după împrumutul la echipa italiană Benevento, fundaşul stânga nu ştie însă sigur unde va evolua în acest sezon. Toşca a jucat pentru Betis în două meciuri amicale, dar şefii clubului andaluz caută o soluţie pentru a scăpa de internaţionalul nostru, ori printr-un nou împrumut, ori prin transfer definitiv.

*Cristi Săpunaru. După plecarea lui Şumudică de pe banca tehnică a lui Kayserispor, experimentatul fundaş român nu se mai simte în largul său în campionatul Turciei. De altfel, în această vară, Săpunaru a fost la un pas de o revenire spectaculoasă în Liga I, la campioana CFR Cluj.

*Dragoş Grigore. Fostul stoper dinamovist e una dintre principalele soluţii defensive pentru Cosmin Contra, iar transferul din Qatar la campioana Bulgariei, Ludogoreţ Razgrad, părea să fie de bun augur. Problemele medicale l-au împiedicat însă pe Grigore să debuteze la Ludogoreţ, astfel că ultimele sale prezenţe oficiale pe teren au fost amicalele jucate de România în luna martie, cu Israel şi Suedia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net