5 secrete ale lui Gabi Iancu, noul golgheter al Ligii 1

Ultima actualizare:

    Gabriel Iancu, in actiune la ViitorulFOTO: Sportpictures.eu
Gabriel Iancu, in actiune la ViitorulFOTO: Sportpictures.eu

Adus în vară la Viitorul în speranța că va redeveni jucătorul de temut care se anunța în trecut, Gabi Iancu a reușit să devină golgheterul Ligii 1, cu 7 goluri marcate în primele 9 etape. Se pare că, la vârsta de 25 de ani, fostului copil teribil i-a venit, în sfârșit, mintea la cap. Click! vă prezintă 5 secrete ale fotbalistului cu care Gică Hagi speră să dea lovitura la anul și care a marcat o ”dublă” în victoria cu Gaz Metan, scor 4-1.

A fugit din cantonamentul naționalei de tineret. În septembrie 2013, pe când avea doar 19 ani și era unul dintre jucătorii de bază de la Steaua, Gabi Iancu a călcat rău de tot ”pe bec”. El a fugit din cantonamentul naționalei de tineret chiar înaintea unui meci oficial! Iancu le-a transmis atunci secunzilor echipei să trebuie să iasă până la poarta hotelului din Chiajna, unde era cazat, să împrumute bani de taxi unei mătuși. Numai că nu s-a mai mai întors decât dimineață. ”Iancu minte cu neruşinare. Mătuşa aceea era o blondă de 20 de ani şi a plecat cu ea în oraş. Nu s-a întrebat nimeni de ce a doua zi dimineaţa, la aeroport, purta ochelari de soare. Cumva pentru că avea o faţă de parcă n-ar fi dormit toată noaptea?”, declara atunci pentru Fanatik.ro Florin Constantinovici, secundul lui Bogdan Stelea. După acel incident, Iancu a fost exclus din echipa de tineret și a fost trecut pe tușă și la Steaua o lungă perioadă.

Considerat un jucător - problemă. În perioada junioratului, Iancu era considerat un jucător –problemă. Cătălin Anghel, care l-a avut sub comandă la Viitorul în prima parte a carierei și care și acum este tehnicianul lui la club, spunea pentru Click! în 2013, după incidentul de la naționala de tineret: ”Are o personalitate foarte puternică şi e foarte tupeist, atât pe teren, cât şi în afara lui. Trebuie să discuţi mult cu el, altfel ai probleme. Eu cred că la naţională exact asta nu s-a întâmplat”, a afirmat Anghel.

Are o valoare de piață de 400.000 de euro. În prezent, cota de piață a lui Gabi Iancu a ajuns la 400.000 de euro, conform celor de la transfermarkt.ro. Este de trei ori mai puțin decât cota avută în punctul maxim al carierei, în iunie 2013. Atunci, proaspăt campion cu Steaua, echipă la care se transferase de la Viitorul în luna ianuarie, Iancu ajunsese să fie cotat la 1,2 milioane de euro.

Are 4 titluri de campion. Chiar dacă a avut o carieră sinuoasă, marcată până acum mai mult de nereușite, Gabriel Iancu este unul dintre cei mai aureolați fotbaliști din Liga 1. El are în palmares patru titluri de campion (3 cu Steaua/ FCSB, în 2013, 2014 şi 2015 şi o dată cu Viitorul, în 2017). De fapt, de numele lui se leagă titlul constănțenilor, el transformând penalty-ul din meciul cu CFR Cluj, prin care Viitorul a cucerit titlul. De asemenea, Iancu a cucerit și Cupa României (2015) şi Supercupa (2014), de fiecare dată cu FCSB.

A fost dorit de Ajax în juniorat. Transferat în vară la Viitorul de la Dunărea Călărași, Iancu a avut un debut perfect la constănțeni. El a marcat două goluri în victoria, 5-0, cu Dinamo, făcându-l pe Gică Hagi, cel care l-a descoperit încă de când avea 16 ani, să dezvăluie: ”Nu am dubii de Gabi, e cel mai bun din România. A fost singurul jucător din academia mea pe care l-a vrut Ajax. A fost cu mine acolo, a fost dorit, a fost evaluat, a arătat cum trebuie. Dar, din păcate, el a iubit prea mult Steaua şi a semnat cu Steaua, că era din Berceni. Acum îi învaţă pe cei tineri cum trebuie să facă, să fie serioşi, să iubească fotbalul”, a spus Gheorghe Hagi.

Panduru, entuziasmat de Gabi Iancu

Prestația lui Gabi Iancu, autor al unei duble în victoria cu Gaz Metan Mediaș, scor 4-1, i-a entuziasmat pe Cornel Dinu și Basarab Panduru. Aflați în studioul Telekom Sport, cei doi foști internaționali români au avut numai cuvinte de laudă la adresa lui. ”În privinţa tehnicităţii, dă-mi voie să cred că, după mine, Iancu este peste Andone, este peste Keşeru şi chiar peste Puşcaş!”, a declarat Cornel Dinu. La rândul său, Panduru a spus: ”Mi se pare că el continuă forma destul de bună pe care a început-o la Călăraşi. A venit la Viitorul şi cred că în momentul acesta dă mai multe goluri decât a dat în viaţa lui. Dă nişte goluri cu o lejeritate cam ieşită din tiparele jucătorului român din campionatul nostru. Golul pe care l-a dat cu Gaz Metan arată că are o clasă peste ce se întâmplă la noi în campionat”, a spus fostul stelist.

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net