Euro 2016 Franţa - România 2-1 / Fotbalul, nedrept cu tricolorii

Ultima actualizare:

    Golul marcat de Stancu nu a fost de ajuns pentru RomaniaFOTO: sportpictures.eu
Golul marcat de Stancu nu a fost de ajuns pentru RomaniaFOTO: sportpictures.eu

Naţionala României a scăpat printre degete un egal de aur contra Franţei, în meciul de deschidere de la Euro 2016. Gazdele competiţiei s-au impus cu scorul de 2-1, printr-un gol marcat în minutul 89!

Norocul nu a fost deloc de partea românilor aseară, la Paris. Într-un meci urmărit de 350 de milioane de oameni din întreaga lume, românii au jucat de la egal la egal cu Franţa în cea mai mare parte a timpului. Mai mult, au fost foarte aproape de a deschide scorul în minutul 2, atunci când portarul francezilor a scos de pe linia porţii mingea şutată din 2 metri de Bogdan Stancu. Din păcate, francezii au preluat iniţiativa şi au ratat apoi două mari ocazii, o dată salvând Tătăruşanu, iar a doua oară Griezmann trimiţând cu capul în bară.

Repriza secundă a început, ca şi prima, tot cu România în atac, acelaşi Bogdan Stancu ratând o altă mare ocazie. Cum ratările se răzbună, francezii au fost cei care au deschis scorul dintr-o greşeală de arbitraj. La o centrare de pe partea dreaptă, Giroud l-a faultat discret pe Tătăruşanu în careul mic, arbitrul nu a acordat fault la portar şi astfel Franţa a deschis scorul în minutul 58. Chiar dacă specialiştii se aşteptau ca echipa gazdă să se prăbuşească peste careul nostru, la atac au ieşit băieţii lui Anghel Iordănescu, iar rezultatele s-au văzut. La trei minute după introducerea în teren, Alibec l-a găsit cu o pasă subtilă pe Stanciu în careu, acesta a fost faultat şi penalty-ul acordat corect a fost transformat cu siguranţă de Bogdan Stancu. Era minutul 68 şi puteam începe să visăm. Din păcate, când totul se îndrepta spre un rezultat de egalitate mai mult decât meritat, a venit un şut de la 25 de metri rupt parcă din manuale al lui Payet, în minutul 89. Astfel, deşi au jucat în multe momente de la egal la egal, românii au fost nevoiţi să părăsească terenul supăraţi, dar nicidecum cu capul plecat. Pentru că au demonstrat că merită să se afle la turneul final, pentru că au demonstrat că putem visa în continuare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net