LIVE Franța - România, Euro 2016 | Francezii, cu nervii întinși la maxim înainte de meciul cu România

Ultima actualizare:

    Didier Deschamps este selecționerul unei naționale măcinată de problemeGetty Images
Didier Deschamps este selecționerul unei naționale măcinată de problemeGetty Images

LIVE Franța - România, Euro 2016 | În cantonamentul Franței de la Clairefontaine domnește o stare de tensiune înainte de meciul de debut cu România, de la Campionatul European de Fotbal.

Neconvocările lui Karim Benzema și Hatem Ben Arfa au fost comentate de marele fotbalist Eric Cantona, care a lăsat de înțeles că selecționerul Didier Deschamps a cernut lotul pe criterii de rasă. Benzema a pus și el paie pe foc iar în Franța se discută numai despre neselecționare atacantului lui Real Madrid. 

Didier Deschamps a încercat să stingă incendiul într-un interviu acorda celor de la L'Equipe. 

  • Întotdeauna m-am considerat privilegiat să aduc puțină bucurie în sufletele oamenilor. Apoi, este o victorie a jucătorilor. Vor exista întotdeauna voci care vor spune că avem un comportament arogant. Nu este vorba despre asta. Au fost vremuri grele cu publicul. Acum, jucătorii noștri s-au schimbat. Lucrurile au devenit firești, spontane în relația cu publicul, chiar dacă nu toată lumea poate fi mulțumită. Noi nu putem deschide antrenamentele noastre, nu putem fi tot timpul disponibili.
  • Avem nevoie de liniște, de pace, deoarece se apropie primul meci. 
  • Euro 2016, o competiție de acest calibru, în condițiile în care Franța este în mijlocul unor mișcări sociale, le permite oamenilor să evadeze, să vadă un spectacol și să susțină echipa națională. E firesc ca aceștia să își dorească să câștigăm. 

Fundașul dreapta Bacary Sagna (Manchester City) și rezerva de portar Steve Mandanda (Olimpique Marseilles) s-au prezentat, astăzi, în fața presei, încercând să înlăture norii negri de scandal care se află pe strada francezilor. 

Bacary Sagna:

  • Antrenorul este cel care decide. Eu sunt negru, alții sunt magrebieni, alții francezi, alții chinezi... Asta e lumea în care trăim. Nu cred că selecționerul nostru este rasist. Este trist că aceste comentarii apar acum, înainte de Euro. Din păcate, tot revenim la acest subiect. Acum, vrem să ștergem totul cu buretele și să o luăm de la capăt. 

Steven Mandanda

  • Nu are nicio importanță că Benzema se numără printre cei mai buni atacanți din lume. El nu este acum aici, așa că este complicat să vorbim acum despre asta. Trebuie să facem față fără el și să ne descurcăm cu ce avem la dispoziție. Trebuie să respectăm decizia antrenorului. 
  • Olivier (Giroud) se descurcă foarte bine, în ciuda criticilor și a ironiilor de care a avut parte. Trebuie să se adapteze. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net