Uite cine a măturat pe jos cu noi! „Ucigașul” României, inexistent la Mondiale

Ultima actualizare:

    Lewandowski ne-a umplut poarta de goluri în preliminariile CM
Lewandowski ne-a umplut poarta de goluri în preliminariile CM

Polonia, echipa care a spulberat România în drumul spre Mondiale, a încheiat conturile cu turneul final după numai două meciuri. Golgheter în preliminarii, cu 16 reușite, atacantul Lewandowski nu s-a remarcat cu nimic în Rusia.

Cu două goluri la București și cu o „triplă” la Varșovia, Robert Lewandowski ne-a scos fotbalul din cap și i-a privat pe tricolori de o nouă Cupă Mondială. Nu numai România a fost bombardată de vârful lui Bayern München, acesta încheind grupa preliminară cu nu mai puțin de 16 goluri. A fost performanța maximă reușită de vreun fotbalist în calificările pentru CM 2018, astfel că Lewandowski a ajuns la Mondiale cu speranțe mari. La fel și Polonia, națională care avea ca obiectiv nu numai ieșirea din grupe, ci și o clasare în primele opt, la fel ca la Euro 2016. Generația de aur a leșilor a clacat însă în meciurile cu Senegal (1-2) și Columbia (0-3), iar Polonia a devenit una dintre puținele formații care au pierdut orice șansă de calificare după numai două partide.

Dar Lewandowski? Temutul atacant de 29 de ani a fost o palidă umbră a celui care a speriat planeta în preliminarii. Contra columbienilor, „Lewa” a trecut în contul său doar două șuturi spre poartă, plătind tribut și faptului că ceilalți polonezi au fost la fel de slabi și n-au izbutit să aducă mingi utilizabile în fața porții. „Poate e tot ceea ce putem. Dar, să fim serioși, n-am pierdut în fața oricui. Ne-am luptat, am încercat să dăm tot ce e mai bun, dar la acest moment atât am reușit. Din păcate, la Cupa Mondială nu e de-ajuns să lupți, e nevoie și de calitate, iar noi am avut prea puțină calitate”, a recunoscut cu onestitate Robert Lewandowski. Dacă nu va sparge gheața în ultimul meci al Poloniei la acest turneu final, cu Japonia, Lewandowski riscă să rămână fără vreun gol marcat la Mondiale, o pată neagră pe o carieră extraordinară.

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net