Albania și Kosovo joacă și ele la Cupa Mondială 2018!

elvetieni_vultur.jpg

Xhaka si Shaqiri au facut semnul vulturului dupa golurile marcate contra Serbiei
Xhaka si Shaqiri au facut semnul vulturului dupa golurile marcate contra Serbiei
FOTO: EPA
Citeste tot despre: 

Shaqiri și Xhaka au dat goluri pentru Elveția în victoria cu Serbia, scor 2-1, dar s-au bucurat și pentru țările de origine ale părinților.

Elveția – Serbia (2-1) a fost un meci care a depășit sfera fotbalului, intrând pe alunecosul tărâm al politicii. Victoria elvețienilor a fost adusă de cei mai valoroși jucători din Țara Cantoanelor, mijlocașii Xherdan Shaqiri și Granit Xhaka, ambii născuți din părinți albanezi.

Până acum nimic deosebit, doar că Shaqiri și Xhaka au vrut să aducă neapărat Albania la Mondialul din Rusia, prin gesturile pe care le-au făcut după ce au marcat. Cu mâinile încrucișate, cei doi au imitat vulturul cu două capete prezent pe drapelul Albaniei. Fost jucător la Bayern și Inter, Shaqiri s-a născut în fosta Iugoslavie, din părinți albanezo-kosovari, întreaga sa familie emigrând în Elveția în 1992. De altfel, Shaqiri a găsit o metodă și pentru a aminti de controversatul Kosovo, țară care și-a declarat în urmă cu 10 ani independența față de Serbia. Astfel, pe ghetele lui Shaqiri se pot observa două steaguri, unul al Elveției și unul al celor din Kosovo. Cu atât mai dulce a fost satisfacția lui Shaqiri cu cât a marcat golul decisiv, în ultimele minute, chiar contra Serbiei. Luptele sângeroase din teritoriul kosovar au lăsat urme și pe Granit Xhaka, tatăl fotbalistului Arsenal fiind condamnat la închisoare pentru că s-a opus conducerii iugoslave de la acea vreme.

loading...
Loading...