Voluntari români implicaţi în organizarea Cupei Davis

Toată comunitatea Helsingborgului, de la copii de 6 ani până la vârstinici au fost implicaţi în organizarea Cupei Davis. Fiecare şi-a primit un rol bine stabilit: de la împărţit pliante în incinta sălii de desfăşurare a partidelor, până la a conduce oamenii la locurile lor.

Printre ei şi Oana, o româncă de 29 de ani, din Baia Mare, care s-a mutat în Suedia în urmă cu şase ani. Nici nu ştia pe ce meleaguri va ajunge după ce l-a întâlnit pe Filip, care între timp a devenit şi soţul ei.

„Ne-am cunoscut mai demult. El lucra la Ambasada Suediei în România. Aşa am ajuns prin aceste părţi. Ştie şi el româneşte", spune Oana, care de când este mutată în Helsingborg n-a avut parte de un eveniment mai mare în oraşul scandinav.

„A mai fost o dată în 2003 tot Cupa Davis, dar parcă acum e mai frumos. Poate pentru că sunt români", adaugă conaţionala noastră.


Acum este profesoară de engleză-franceză la o şcoală particulară din ora, la clasele 5-8. „Nu ştiu până la urmă unde ne vom stabili, că ne place şi în România. Acum mergem cam de două ori pe an", încheie Oana.

Loading...