Viaţa ei este handbalul. Povestea româncei care a stârnit uimire la Mondial

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

România a debutat fără nici un fel de emoţie la Campionatul Mondial din Serbia. Tricolorele au învins cu scorul de 27-17 Tunisia, respectându-i dorinţa antrenorului Tadici, de a învinge la 10 goluri diferenţă.

Cea mai bună jucătoare a noastră în acest meci de „încălzire" a fost tânăra Gabriela Perianu.

Ea a marcat 6 goluri, fiind, alături de Cristina Neagu, golgetera României. „Bebe", cum o alintă colegele ei, este la prima competiţie majoră a carierei. Ea locuieşte în Radu Negru, un cartier mărginaş al Brăilei, cu străzi neasfaltate şi fără canalizare.

Gabriela Perianu este una dintre marile speranţe ale handbalului feminin românesc

simeon stalpnicul png

Părinţii Gabrielei au muncit în agricultură pentru a-i asigura un trai decent şi a-i cumpăra câte o pereche de adidaşi.

Antrenorul care a format-o din clasa 5-a până într-a 12-a, Cristi Preda, şi-a amintit pentru Click!: „Ne zbăteam să facem rost de echipamente.

Părinţii Gabrielei nu sunt înstăriţi, dar formează o familie cumsecade  şi unită. Ăsta a fost norocul ei, că a rămas lângă părinţi şi nu a apucat-o pe alte căi. Acum, a venit rândul lui «Bebe» să-şi ajute familia".

Perianu mai are în plamares un titlu de  „Cel mai bun inter stânga" la Mondialul Under 19. De altfel, Gabriela a bifat prezenţe prin toate loturile naţionale ale României, ceea ce i-a lăsat puţin timp pentru şcoală. „Handbalul i-a ocupat 9 luni din 12, efectiv n-a avut timp de învăţat.

A picat la Bac, i-au lipsit 70 de sutimi la română. Din păcate,  statul român nu oferă tratament prefernţial sportivilor care fac performanţe. Va da Bacul din nou la vară, e o fată inteligentă, nu e o problemă pentru ea să ia examenul", a mai declarat Cristi Preda.

Următoarea oponentă a României va fi, azi, Australia (ora 20.15, în direct la Dolce Sport), o adversară facilă. De marţi începe însă greul, atunci urmând să jucăm cu Germania (ora 18.00). Apoi, joi, întâlnim cel mai puternic adversar din grupă, Ungaria (20.15), iar vineri vom evolua în compania Cehiei (20.15).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net