Viață de sportiv: de trei luni, hotelul este casa Mariei Holbură

Ultima actualizare:

    Maria HolburăFOTO: Instagram
Maria HolburăFOTO: Instagram

Maria Holbură, prima gimnastă din România calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-a mutat de 90 de zile cu lotul de senioare la București și locuiește la hotel.

Maria Holbură, a început gimnastica la 5 ani, iar de la 12 a plecat de acasă. Timp de 8 ani, sportiva și-a împărțit viața între Deva, Izvorani și Lia Manoliu, acolo unde a fost pe rând cu loturile de gimnastică de junioare și de senioare. De trei luni ea se află cu lotul de senioare la București unde se antrenează alături de Larisa Iordache. Fata locuiește la hotel și-a adus cu ea obiectele la care ține cel mai mult. „Este destul de greu să fiu plecată de mică de acasă, dar m-am obișnuit. Mai am puțin și fac 8 ani de când am plecat de la ai mei, nu mai e ceva nou pentru mine”, povestește Maria Holbură.

Pentru a se simți confortabil în camera care îi este casă de 90 de zile, Maria și-a decorat draperiile cu fluturi și recunoaște că în curând va avea nevoie de un dulap nou. „Mi-ar mai trebui un dulap pentru că deja nu îmi mai ajunge spațiul. Îmi mai trebuie pentru haine. Mi-am luat cam tot ce mi-ar fi trebuit să mă simt ca și la mine acasă”, spune sportiva.


    Maria Holbură are o adevărată colecție de cercei, brățări și machiaje
Maria Holbură are o adevărată colecție de cercei, brățări și machiaje

Pasionată de cercei, brățări și lănțișoare, fata și-a adus cu ea o adevărată colecție de bijuterii. „Le iau cu mine peste tot, nu plec fără ele! Când mai ies în oraș îmi place să port brățări și lănțișoare. A fost o perioadă când aveam trei găuri în ureche, dar din cauză că cerceii mă deranjau la antrenamente, am renunțat”, explică gimnasta care nu duce lipsă de produse de machiaj. „Nu le folosesc tot timpul, doar la concursuri îmi place să am culoare pe pleoape”, spune ea.

Nici obiectele religioase nu lipsesc din camera sportivei! ”Am două cărticele, o iconiță și miruri pe care le iau cu mine peste tot inclusiv la concursuri”, mai spune Maria care și o superstiție: ”Înainte de concurs îmi pun tot timpul la costum o cruciuliță”.

Avem trei gimnaști la Tokyo

La Mondialele de la Stuttgart, din 2019, Maria Holbură a îndeplinit criteriile olimpice și s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Dorința Mariei de a nu fi singură acolo s-a împlinit. Sportiva va pleca în Japonia împreună cu buna ei prietenă, Larisa Iordache. Cea mai bună gimnastă a României a prins biletul de Tokyo la Campionatele Europene de la Basel, de luna trecută. De asemenea, la Tokyo va fi prezent și Marian Drăgulescu.


    Larisa Iordache și Maria Holbură se pregătesc pentru Jocurile Olimpice cu Lăcrămioara MoldovanFOTO: Instagram
Larisa Iordache și Maria Holbură se pregătesc pentru Jocurile Olimpice cu Lăcrămioara MoldovanFOTO: Instagram
image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net