Usain Bolt, sfătuit "să o ia mai uşor"

Ultima actualizare:

''Poate că ar fi timpul ca Bolt să o ia mai uşor. Fizic, nu există nicio îndoială că încă poate să alerge. Însă mental este altceva. Cel mai greu pentru un tânăr de 22 de ani (Bolt are 23 ani - n.r.) care a câştigat tot ce ce putea câştiga este să reuşească să rămână motivat'', scrie Michael Johnson într-o cronică publicată în săptămânalul american Newsweek.

Johnson a fost deposedat de Bolt de recordul mondial în proba de 200 m, la JO de la Beijing, în 2008, record pe care l-a mai bătut încă o dată în această vară la CM de la Berlin, unde a alergat în 19sec19/100.

''Anul viitor nu vor fi nici Jocuri Olimpice, nici Mondiale şi ar fi bine ca el să mai ridice puţin piciorul de pe acceleraţie, să participe la opere de caritate sau să se alinieze la o altă probă. Chiar ar putea să participe şi la Jocurile Commonwealth-ului, în tricoul jamaican'', a adăugat Johnson.

''Dar mai este un motiv care pledează în favoarea unei pauze. El a relansat interesul pentru atletism. Însă, chiar dacă este atât de rapid, el nu-şi poate bate recordurile de fiecare dată. Iar dominaţia sa ar putea să scadă interesul deoarece când porneşte în cursă toată lumea ştie că va câştiga'', mai scrie Johnson, care îl compară pe Bolt cu Tiger Woods, Wayne Gretzky şi Michael Jordan, consideraţi toţi drept nr.1 în istoria sportului lor.

După ce a câştigat trei titluri olimpice la Beijing, în 2008, cu tot atâtea recorduri mondiale (100, 200 şi ştafeta 4x100 m), Bolt a devenit campion mondial, în august, la Berlin, pe aceleaşi distanţe, reuşind să-şi depăşească recordurile mondiale la 100 (9sec58/100) şi 200 m (19sec19/100).

Michael Johnso a câştigat patru titluri olimpice între 1992 şi 2000 (200, 400 şi ştafeta 4x400) şi continuă să deţină recordul mondial la 400 m (43sec18/100).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net