Un bilet la Super Bowl a costat cât o casă!

Ultima actualizare:

Super Bowl a trecut de mult de statutul unei simple finale de campionat. Pe lîngă meciul în sine, este un eveniment dedicat fanilor. Am întâlnit în Dallas şi în Arlington, orăşelul învecinat unde a fost construit impresionantul stadion al celor de la Cowboys, zeci de mii de fani fără bilet la meci. Vin doar să se distreze, să simtă atmosfera, să participe la numeroasele petreceri organizate de diverse companii, de VIP-uri de la Hollywood, gen Adam Sandler, Kevin Costner, Carmen Electra, Pamela Anderson sau de superstaruri de la echipe din NFL. Pentru a intra la o astfel de petrecere, ai nevoie de cel puţin 400-500 de dolari.

De altfel, toate preţurile au sărit în aer în săptămâna dinaintea meciului, iar agitaţia a început încă de luni, deşi meciul are loc abia în această seară. Cel mai ieftin bilet de avion pe ruta Washington - Dallas a costat 415 dolari. În Dallas, pentru o cameră la un hotel decent, gen 3 stele, trebuie să plăteşti în jur de 300 de dolari pe noapte, iar cele mai ieftine suveniruri pe care le poţi cumpăra, gen o şapcă cu Pittsburgh Steelers sau Green Bay Packers, echipele ce vor juca duminică, are un preţ de 25 de dolari. Şi parcarea a devenit o mare afacere. Companiile sau micii întreprinzători privaţi care îşi au sediul în zona stadionului, oferă locuri de parcare la preţuri între 200 şi 900 de dolari, în funcţie de distanţa faţă de stadion.

Cowboys Stadium va găzdui meciul

Un bilet, cât un apartament de lux în BucureştiCowboys Stadium, unul dintre cele mai moderne stadioane din lume, va găzdui în această seară aproximativ 105.000 de persoane. Însă Jerry Jones, patronul echipei de fotbal din Dallas, vrea să depăşească orice recorduri de audienţă şi a instalat lângă stadion câteva ecrane gigant pe care poate fi urmărit meciul. Doar pentru a vedea duelul dintre Packers şi Steelers din afara stadionului trebuie să plăteşti 200 de dolari. Privilegiaţii care au reuşit să prindă un bilet în incintă au plătit însă de cel puţin 10 ori mai mult. Iar cele mai scumpe bilete au costat cam cât un apartament de lux într-o zonă rezidenţială a Bucureştiului, 295.000 de dolari şi sunt situate în lojele Hall of Fame ale stadionului, unde mâncarea, băutura şi evenimentele conexe sunt la discreţie.

Autorităţile din Dallas şi Arlington au făcut deja o primă estimare a veniturilor de pe urma Super Bowl, ediţia 45, şi apreciază că fanii vor cheltui cam 202 milioane de dolari pentru hoteluri, restaurante, maşini de închiriat, suveniruri, etc. Suma este una record, cu 15 milioane mai mare decît totalul înregistrat anul trecut, cînd Super Bowl-ul s-a jucat în Miami.

Preţ-record pentru reclameAnul acesta s-a înregistrat un nou record la preţul pentru o reclamă ce va fi difuzată de postul FOX în timpul meciului: 3 milioane de dolari pentru 30 de secunde. Ca termen de comparaţie, în orice altă zi din an, în prime time, 30 de secunde de reclamă la unul dintre cele patru mari posturi TV din SUA, CBS, ABC, NBC sau FOX costă între 100.000 şi 500.000 de dolari, în funcţie de emisiunea în cadrul căreia este difuzat spotul. În timpul Super Bowl XLV, FOX are în desfăşurătorul transmisiei 68 de minute de publicitate.

Primele jucătorilorAnul acesta, fiecare jucător de la echipa ce va fi campioană, care a jucat în cel puţin trei meciuri ale sezonului, va fi recompensat cu 83.000 de dolari pentru cîştigarea titlului. Aceşti bani sînt primiţi din partea NFL şi nu au nici o legătură cu alte eventuale prime stipulate în contractele negociate cu echipa de fiecare jucator în parte. Membrii formaţiei ce va pierde meciul vor primi fiecare cîte 42.000 de dolari. Comparativ, în primele 11 Super Bowl-uri din istorie, fiecare cîştigător a primit exorbitanta sumă - la acea vreme - de 15.000 de dolari. Şi încă o informaţie interesantă, echipele sînt obligate de NFL să livreze jucătorilor banii în termen de cel mult 15 zile după Super Bowl!

Obama vede meciul cu Jennifer LopezDupă ce echipa sa favorită, Chicago Bears, a fost eliminată în finalele de conferinţe, preşedintele Barack Obama a decis să nu mai facă deplasarea pînă în Dallas. În schimb va organiza o petrecere şi o vizionare a meciului la Casa Albă. Pe lista de invitaţi figurează aproximativ 100 de persoane, printre care Jennifer Lopez şi soţul Marc Anthony (care sînt şi acţionari minoritari la echipa Miami Dolphins), Eric Holder, procurorul general al SUA, Janet Napolitano, secretarul Ministerului de Afaceri Interne, mulţi senatori, membrii ai Congresului şi guvernatori.

Conform presei americane, Jennifer Lopez a rămas uimită cînd a primit invitaţia de a viziona meciul împreună cu preşedintele. «Nu ştiu de ce am fost invitată, aşa că nu vreau să vorbesc despre asta. Oricum, mi se pare ceva ireal să am această oportunitate de vedea meciul la Casa Albă», a spus J. Lo în cadrul unei emisiuni televizate vineri seară.

Duel între două echipe istoriceConfruntarea din Super Bowl XLV va fi una istorică prin prisma contribuţiei celor două echipe la dezvoltarea acestui sport în Statele Unite.

Green Bay Packers fondată în 1919, este a doua cea mai veche echipă din NFL şi a rămas una dintre echipele de modă veche din sportul american. Este singura echipă din marile ligi ale sportului profesionist american care este deţinută de comunitate şi este o organizaţie non-profit. Packers deţin recordul de titluri în NFL, cu 12, incluzând aici 9 NFL Champioships şi trei Super Bowl.

Pittsburgh Steelers, fondată în 1933, este cea mai veche echipă din conferinţa AFC şi este patronată în continuare de aceeaşi familie care a şi înfiinţat-o. Art Rooney a pus bazele echipei acum 78 de ani, patronul de acum este fiul său, Dan Rooney, care însă deja a trecut majoritatea atribuţiilor către fiul său, Art Rooney II. Steelers sunt echipa cu cele mai multe finale Super Bowl câştigate (şase), cele mai multe titluri în conferinţa AFC (opt) şi care a jucat (15) şi a găzduit (11) cele mai multe finale de conferinţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net