Turul Franței a fost reprogramat la sfârșitul lunii august

Ultima actualizare:

    Caravana Turului Franței 2020 urmează a sosi la Paris, în 20 septembrieFoto: Guliver / GettyImages
Caravana Turului Franței 2020 urmează a sosi la Paris, în 20 septembrieFoto: Guliver / GettyImages

Turul Franței, cea mai importantă competiție a ciclismului pe șosea, a fost amânat pentru perioada 29 august - 20 septembrie. Decizia a fost luată în contextul pandemiei de Covid-19 și după ce preşedintele Franței, Emmanuel Macron, a anunţat interzicerea în Hexagon a evenimentelor cu public numeros cel puţin până la mijlocul lunii iulie.

Startul în Le Tour se va da tot la Nisa, în 29 august, cu o primă etapă de 156 de kilometri şi cu sosirea în acelaşi oraş. Vor fi două zile libere, la 7 şi 14 septembrie. În 16 septembrie se va desfășura ”etapa regină” cu sosirea pe vârful Loze (2.275 m) din Alpi. Ultima etapă a competiţiei de 23 de zile, cu 21 de etape, va avea sosirea la Paris, în 20 septembrie. În stabilirea acestei perioade s-a ținut cont și de faptul că înaintea startului în Le Tour cicliștii participanți au nevoie și de un timp pentru a se antrena.Reprogramarea Turului Franței va cauza și amânarea celui al Spaniei, al cărui start urma a se da în 14 august, din localitatea olandeză Utrecht. De asemenea, și Turul Italiei, cea de-a treia mare competiție de ciclism pe șosea, a fost amânat, discutându-se despre reprogramarea sa în luna octombrie. 

Turul Franței și US Open sunt ultimele două mari competiții sportive anuale care n-au fost amânate sau anulate până acum din cauza pandemiei de Covid-19. După cum se știe, Jocurile Olimpice de la Tokyo și Campionatul European de fotbal au fost reprogramate în 2021. Și în timp ce turneul de tenis de la Roland Garros a fost amânat pentru septembrie, cel de la Wimbledon nu-și va mai disputa ediția 2020.   Este de amintit că de la prima sa ediţie, din 1903, Turul Franţei a mai fost anulat doar în timpul celor două războaie mondiale, între 1915 şi 1918, respectiv între 1940 și 1946.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net