Trofeu după 6 ani pentru echipa de rugby Steaua

Ultima actualizare:

    După 6 ani de așteptare, Steaua a cucerit din nou Cupa României la rugbyFoto: sportpictures.eu
După 6 ani de așteptare, Steaua a cucerit din nou Cupa României la rugbyFoto: sportpictures.eu

Echipa de rugby Steaua a câștigat Cupa României după ce s-a impus (22-19) în finala cu Timișoara Saracens. Militarii au disputat și finala Superligii, în primăvară, când s-au înclinat în fața lui CSM Știința Baia Mare

Formația bucureșteană s-a impus astfel pentru a 15-a oară în această competiție denumită pentru o vreme Cupa Federației, ultimul ei trofeu datând din 2013. Bănățenii rămân cu 4 succese, cel din urmă fiind înregistrat în 2015, când s-au impus (17-14) în fața Stelei.  Fără să fie foarte spectaculoasă, disputa găzduită de stadionul ”Noua” din Brașov a fost controlată tactic de Steaua. Mult mai pragmatică, formația pregătită de Dan Dumbravă a izbutit să se detașeze până la pauză (13-9), iar în ultima parte a finalei a trecut cu bine și peste eliminarea temporară (10 minute) a lui Ionuț Dumitru. Câștigătoarea s-a decis în ultimele minute, când Florin Vlaicu a concretizat o lovitură de pedeapsă. Tot el a irosit o altă tentativă de țintă, în minutul 62.

Au marcat: Grigoraș Diaconescu 1 eseu, Vlaicu 1 transformare, 5 lovituri de pedeapsă, respectiv Randall Morisson 1e, Luke Samoa 1t, 4lp.

Omagiu pentru Vasile Soporan

În pauza meciului, președintele FRR, Alin Petrache, l-a premiat, în semn de apreciere pentru întreaga activitate, pe antrenorul brașovean Vasile Soporan, cel care a lansat numeroși jucători de valoare, cei mai cunoscuți fiind internaționalii de rugby Mihai Vioreanu, Cătălin Fercu, Mădălin Lemnaru și Alexandru Țăruș. Fost jucător, acesta e unul dintre fondatorii Rugby Club Brașov, grupare care își desfășoară activitatea la baza sportivă "Noua" din Brașov, bază întreținută chiar de către copiii care se antrenează acolo: ei tund gazonul, liniază terenul, fac curățenie în club. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net