Tricou verde pentru Emil Dima în Turul Alpilor

dima-verde-tricou-turul-alpilor01.jpg

Emil Dima a îmbrăcat tricoul verde după prima etapă din Turul Alpilor
Foto: Facebook / Giotti Victoria Palomar

Ciclist originar din Brașov, Emil Dima a ocupat primul loc în clasamentul cățărătorilor după etapa inaugurală a Turului Alpilor

Component al echipei italo-română Giotti Victoria Palomar, Emil Dima (22 de ani) s-a numărat printre cei care au animat întrecerea pe traseul în lungime de 144 km din jurul localității Kufstein din Tirolul austriac. 
Participant la ediția cu numărul 43 a Turului Alpilor, alături de cicliști cunoscuți precum Vincenzo Nibali și Chris Froome, brașoveanul a fost implicat în evadarea zilei, impunându-se pe ultima ascensiune a etapei, una de categoria a doua, ceea ce i-a adus primul loc în ierarhia cățărătorilor. Și tricoul verde. O performanță cu care cicliștii români nu prea s-au întâlnit la acest nivel. Dima a terminat etapa pe locul 89, cu o întârziere de peste 6 minute față de câștigător, britanicul Tao Geoghegan Hart (Team Sky). Iar în etapa cu numărul 2, de marți, s-a clasat pe 116, fiind pe 107 la general. 
Fost component al echipelor Tușnad și MsTina-Focus, Dima a parcurs peste 2.000 de kilometri doar în competițiile la care a participat anul acesta. Campion național de tineret (U23) la fond, el a ocupat locul 6 în ierarhia generală a ediției 2018 a Turului României. 
În Turul Alpilor, alături de Dima participă alți trei rutieri români. Mai bine situat decât el este Denis Marian Vulcan (19 ani), care se afla pe 85 după primele două etape. În timp ce Vlad Dobre (23 de ani) și Ciprian Jitaru (18 ani) ocupă pozițiile 123, respectiv 124. Acești tineri calcă pe urmele deja consacraților Eduard Grosu și Serghei Țvetcov.

Loading...