Tragedie în Formula 2. Anthoine Hubert este prima victimă a curselor auto din acest an

moment_reculegere_anthoine_hubert.jpg

Mama și fratele lui Anthoine Hubert, alături de ceilalți piloți din Formula 2, la momentul de reculegere ținut duminică, pe circuit
Mama și fratele lui Anthoine Hubert, alături de ceilalți piloți din Formula 2, la momentul de reculegere ținut duminică, pe circuit
FOTO: Guliver/ Gettyimages
Citeste tot despre: 

Doliu în automobilismul mondial. Pilotul francez Anthoine Hubert, în vârstă de doar 22 de ani, a decedat într-un accident produs în timpul cursei de Formula 2 de la Spa-Francorchamps.

Era abia turul al doilea al Marelui Premiu al Belgiei, ținut pe circuitul de la Spa-Francorchamps, când un zgomot groaznic a făcut să înghețe sângele în spectatori. Un monopost lovise parapetul de protecţie de pe marginea dreaptă a circuitului, a ricoşat pe pistă şi a fost izbit în plin de altă maşină. Din păcate, impactul i-a fost fatal francezului Anthoine Hubert, care se afla la volanul maşinii ce a lovit parapetul. Acesta a fost dus în stare de inconștiență la spital, fiind declarat decedat câteva ore mai târziu.

Juan Manuel Correa, pilotul celui de-al doiela monopost implicat în accident, este în stare stabilă, dar este încă sub strictă supraveghere medicală, la un spital din Liege.

Cursa a fost oprită definitive în urma incidentului, iar ieri dimineață, s-a ținut un moment de reculegere în memoria francezului, chiar pe circuit. La el au participat toți piloții din Formula 2, dar și mama și fratele lui Hubert. Francezul este prima victimă a curselor auto din 2019, și este primul pilot care și-a pierdut viața în Formula 2 din 1972 încoace. Atunci, victima a fost irlandezul Bert Hawthrone.

Anthoine Hubert era considerat unul dintre cei mai talentați tineri piloți din Formula 2 și un candidat serios pentru ocuparea unui monopost de Formula 1 în sezoanele viitoare. De altfel, el era pilot afiliat echipei de Formula 1 Renault. Campion anul trecut în Formul 3, el reușise în acest sezon de debut în Formula 2 să câștige două curse.

Loading...