Tenismenele din România au rescris istoria! S-a încheiat un coșmar de 23 de ani

Ultima actualizare:

    Ruxandra Dragomir a jucat pentru România în Fed Cup, în Grupa Mondială, acum 23 de ani
Ruxandra Dragomir a jucat pentru România în Fed Cup, în Grupa Mondială, acum 23 de ani

România a revenit acolo unde nu a mai fost de pe vremea Irinei Spîrlea și Ruxandrei Dragomir.

România revine în grupa Mondială I a Fed Cup după nu mai puțin de 23 de ani. Atunci, în 1992, vedetele echipei noastre se numeau Irina Spîrlea și Ruxandra Dragomir.

Ultima prezență a României în Grupa Mondială I a Fed Cup s-a înregistrat în 1992, atunci când sistemul de desfășurare era altul. Meciurile se disputau într-o săptămână, într-o singură țară, iar acolo se decidea totul. Pentru noi, acel an a fost ultimul în care am evoluat în prima divizie a Fed Cup. Atunci, competiția s-a disputat în Germania, la Frankfurt, pe zgură, în aer liber. În primul tur al Grupei Mondiale, România a pierdut cu scorul de 2-1 în fața Austriei. Punctul echipei noastre a fost adus de Ruxandra Dragomir. Apoi, în meciul decisiv, româncele Irina Spîrlea și Ruxandra Dragomir au fost învinse tot cu scorul de 2-1 în play-off de Bulgaria, la care străluceau surorile Maleeva, Katerina și Magdalena. Punctul nostru a fost adus în meciul de dublu.

De atunci, România nici măcar nu a îndrăznit să mai viseze la Grupa Mondială, jucând de fiecare dată în Grupa Euro-Africană a competiției. Anul trecut, odată cu saltul în clasament al Simonei Halep, a început și atacul înălțimilor. Mai întâi, româncele au câștigat cele 4 meciuri din grupa Euro-Africană a Fed Cup, apoi, în urmă cu exact un an, au învins, la București, cu scorul de 3-2, Serbia, în barajul pentru Grupa Mondială II.

În luna februarie a acestui an, România a învins Spania cu 3-2, la Galați, în primul tur al Grupei Mondiale II și a obținut astfel dreptul de a juca împotriva Canadei în barajul pentru Grupa Mondială I. Iar calificarea echivalează cu prezența între primele 8 echipe ale lumii. Cu alte cuvinte, anul viitor va juca în sferturile de finală ale competiției. Acolo unde va întâlni una dintre semifinalistele actualei ediții: Cehia, Franța, Rusia sau Germania.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net