Tecău, un campion de milioane

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Horia Tecău obţinut cel mai important succes al tenisului românesc din ultimii 39 de ani! El a cucerit titlul de Grand Slam la dublu mixt la Australian Open, după ce în finală el şi americanca Bethanie Mattek Sands au învins cu scorul de 6-3, 5-7, 10-3 perechea Elena Vesnina/Leander Paes. El e primul român care câştigă vreodată la Australian Open!

Pentru ambii jucători acesta a fost primul titlu de Grand Slam al carierei. Horia l-a câştigat din a treia încercare - a jucat două finale la Wimbledon, alături de Robert Lindstedt - iar Bethanie l-a obţinut după chiar prima finală disputată.

Înaintea lui Horia, doar Ilie Năstase mai reuşise să cucerească un titlu de Grand Slam la dublu mixt. A făcut-o de două ori la Wimbledon, în 1970 şi 1972, alături de o altă americancă, Romsemary Casals.

simeon stalpnicul png

Interesant e că şi fosta parteneră a lui Ilie Năstase obişnuia să joace în ţinute extravagante, neobişnuite pentru o perioadă în care tenisului i se spunea, încă, "sportul alb" din cauza culorii ţinutei de joc.

La un turneu, Rosie a apărut într-o rochiţă roz cu bleumarin, iar de fiecare dată purta o bentiţă care să-i ţină părul rebel.

Casals nu se compară însă cu Bethanie, cea supranumită "Lady Gaga" a tenisului. De altfel, cea care a fost amendată la US Open pentru că a venit la teren cu o pălărie de cowboy pe cap a fost foarte glumeaţă după victoria de ieri.

Ea a declarat că Horia Tecău nu vroia să iasă de pe teren, riscând să fie evacuat de acolo de forţele de securitate. "Regret că nu am putut sărbători victoria în vestiarul jucătoarelor, cu şampanie. Eram singura fată de acolo".

Bethanie şi Horia au plecat imediat după finală la aeroport. Românul va ajunge la Bucureşti astăzi, el urmând a participa săptămâna viitoare la turneul de la Rotterdam.

Americanca va sta acasă o zi şi jumătate, iar apoi va pleca la Paris, urmând a concura acolo.

Horia şi Bethanie au jucat acum pentru a doua oară la Australian Open. Prima oară au făcut cuplu anul trecut, tot la Melbourne.

Acolo, Horia, pentru că nu a putut juca la dublu deoarece Robert Lindstedt se accidentase, a vrut să joace şi la mixt.

Numai că nu avea cu cine. Vorbise cu câteva jucătoare înainte de începerea turneului, însă nici una dintre acestea nu i-a răspuns direct.

Cum înscrierile la mixt se fac până la jumătatea primei săptămâni a turneului, Horia nu a mai putut aştepta.

Aşa că s-a dus la biroul de înscrieri şi a consultat lista cu jucătoarele care îşi căutau partener de mixt.

A văzut-o acolo pe Bethanie, cu care se ştia din perioada junioratului - ambii au aceeaşi vârstă - şi despre care el ştia că joacă bine dublu.

A sunat la numărul de telefon afişat. Acesta era al soţului ei, care a acceptat imediat să-şi încredinţeze soţia pe terenul de joc lui Horia.

Şi bine a făcut, căci anul trecut au ajuns până în semifinale, iar în acest an au luat titlul.

Ploaia a întrerupt meciul. Finala de mixt a fost primul meci de la actuala ediţie a Australian Open întrerupt de ploaie.

simeon stalpnicul png

S-a întâmplat în setul secund, când Horia şi Bethanie aveau 4-2. Oficialii au ieşit cu prosoape să cureţe apa, iar acoperişul a fost tras.

Schimbarea nu a fost de bun augur, Vesnina şi Paes reuşind să câştige setul cu 7-5.

Are un tatuaj imens pe mână dreaptă. Un buchet de flori îi acoperă braţul drept, acest amănunt probabil fiind unul esenţial în completarea ţinutelor ieşite din comun ale jucătoarei din SUA, care pare mai degrabă o fată hippy din vremea Woodstock-ului decât o sportivă de performanţă.

simeon stalpnicul png

La US Open, ea a fost amendată pentru că a apărut pe teren o pălărie de cowboy.

Djokovic e campion după un meci istoric. Novak Djokovic a câştigat al doilea titlu consecutiv la Australian Open după un meci istoric.

simeon stalpnicul png

Sârbul s-a impus cu scorul de 5-7, 6-4, 6-2, 6-7 (5), 7-5 în faţa lui Rafael Nadal, la capătul a 5 ore şi 53 de minute, cea mai lungă finală din istorie!

Titlul la fete e al Azarenkăi, învingătoare cu 6-3, 6-0 în faţa Mariei Şarapova.

A trecut graniţa milionului

Prin victoria obţinută ieri, la Melbourne, Horia Tecău şi-a mai adăugat în cont 67.500 $, adică jumătate din premiul oferit la dublu mixt.

La această sumă se adaugă şi banii obţinuţi la dublu băieţi, adică 113,625. Ceea ce înseamă că românul a câştigat 181.125 $ la acest turneu!

Victoriile obţinute la această ediţie a Australian Open l-au propulsat pe Horia Tecău şi printre jucătorii români care au devenit milionari din tenis.

El a ajuns la 1.097.384 de dolari. În faţa lui se află Andrei Pavel (5.123.329), Victor Hănescu (2.724.373), Ilie Năstase (2.076.761) şi Adrian Voinea (1.836.277).

Top 5 milionari români

1. Andrei Pavel: 5.123.3292. Victor Hănescu: 2.724.3733. Ilie Năstase: 2.076.7614. Adrian Voinea: 1.836.2775. Horia Tecău: 1.097.384

* Sumele sunt exprimate în dolari

«Tecău era subţire ca o scobitoare»

Primul antrenor al lui Horia Tecău, Ioan Macoveiciuc, a povestit pentru Click! cum era Horia în anii copilăriei.

simeon stalpnicul png

„Era înalt şi subţirel ca o scobitoare", a spus acesta. Macoveiciuc a fost antrenorul lui Horia de la 5 ani şi 8 luni până la 16 ani, când Horia a semnat cu IMG şi a plecat la Academia lui Bolletieri, în SUA:

„Secretul succesului lui are trei coordonate: avea de mic talent de tenismen, rezistenţă psihică şi tenacitate. Nimic la el nu este întâmplător", a mai spus Macoveiciuc.

El a mai adăugat că un rol foarte important în ceea ce este acum Horia au avut părinţii săi: „Erau nişte oameni care nu se băgau peste antrenor. Veneau o dată la o lună să întrebe cum se descurcă şi atât".

Romeo Tecău, tatăl campionului nostru, spune că mereu i-a dat fiului său acelaşi sfat: „I-am spus mereu că talentul nu e suficient, trebuie susţinut de multă muncă".

Tatăl şi-a amintit şi care a fost momentul care a marcat drumul lui Horia: un turneu de la Herăstrău, când micul jucător, atunci de 10 ani, a obţinut trofeul.

„Acolo a fost şi Năstase. După ce s-a uitat la mai multe meciuri, Năstase a zis: «Puştiul ăsta e singurul care joacă tenis!». Se referea la Horia", îşi aminteşte Romeo Tecău.

Bethanie poartă rochii din mingi de tenis!

Partenera lui Horia Tecău, Bethanie Mattek-Sands (27 de ani), a devenit cunoscută în lumea tenisului mai întâi datorită ţinutelor extravagante de joc şi mai apoi rezultatelor.

Ea poartă întotdeauna şosete până la genunchi, acest amănunt reprezintând numai unul dintre elementele aparte care îi definesc stilul vestimentar.

foto: guliver / splashnews

simeon stalpnicul png

A jucat în echipament leopard, iar mai recent a devenit o mare fană a tatuajelor faciale.

Intră pe teren vopsită cu negru sub ochi, într-un stil amintind de tatuajele de război ale indienilor americani, la fel cum a făcut-o şi în finala de la Australian Open.

Spune că astfel se simte mai puternică şi că vrea să fie diferită de celelalte fete din circuit, care se îmbracă prea uniform.

Dar ce a şocat cel mai mult a fost ţinuta adoptată la petecerea jucătorilor de la Wimbledon, unde a purtat o rochie creată de designerul Tom Noble, cel care îi face şi hainele de scenă lui Lady Gaga.

Iar totul a fost şocant, căci americanca a purtat o rochie galbenă, cu bustul acoperit de mingi de tenis!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net