Tată şi fiu, campioni Formula 1 după 34 de ani

Ultima actualizare:

    Nico şi Keke  Rosberg
Nico şi Keke Rosberg

Keke şi Nico Rosberg sunt a doua pereche tată – fiu care triumfă în „Marele Circ”. Au făcut-o la o distanţă de 34 de ani, la fel cum s-a întămplat cu Graham şi Damon Hill.

Ultima etapă din stagiunea 2016 a Formulei 1 a adus succesul mult aşteptat de germani: un pilot neamţ a ieşit campion mondial pe o maşină Mercedes. După două sezoane (2014 şi 2015) în care a stat în umbra colegului său Lewis Hamilton, Nico Rosberg şi-a tăiat acum propria felie de glorie. „Danke Mama und Papa”, a scris pe Twitter pilotul de 31 de ani la puţine minute după cursa decisivă de la Abu Dhabi. În cazul lui Nico, mulţumirile adresate părinţilor au o însemnătate aparte, de vreme ce tatăl său, Keke Rosberg, a fost la rândul său campion mondial în Formula 1, în urmă cu 34 de ani (1982). De altfel, juniorul Rosberg a postat şi un filmuleţ emoţionant cu primii săi paşi în sportul cu motor, sub atenta supraveghere a seniorului Rosberg.

„Mi-am îndeplinit un vis din copilărie şi sunt mândru că am realizat aceeaşi ispravă precum tatăl meu”, a spus proaspătul câştigător. Dinastia Rosberg aminteşte de dinastia Hill, britanicii Graham şi Damon fiind prima pereche tată şi fiu care gustă din şampania victoriei în Formula 1. Culmea, cei doi Hill au triumfat tot la 34 de ani distanţă, adică în 1962 şi 1996.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net