Taifunul Hagibis amenință desfășurarea Cupei Mondiale la rugby și cursa de F1 din Japonia

Ultima actualizare:

    Taifunul Hagibis se îndreaptă spre Arhipelagul NiponFoto: EPA-EFE
Taifunul Hagibis se îndreaptă spre Arhipelagul NiponFoto: EPA-EFE

În acest weekend, Taifunul Hagibis ar putea lovi Japonia, afectând două competiţii sportive importante: Cupa Mondială de Rugby şi cursa de Formula 1 de la Suzuka.

Meteorologii niponi urmăresc evoluția ciclonului. "Este încă devreme să prevedem precis mişcarea şi impactul furtunii, dar ultimele estimări ale experţilor noştri meteo arată că taifunul se deplasează spre nord şi est şi va aduce, sâmbătă, vânturi puternice şi ploi abundente la Tokyo şi în împrejurimi", se arată într-un comunicat al World Rugby.

Taifunul, cu vânturi de pe ste 200 de kilometri/oră, este acum în sudul Japoniei şi, dacă previziunea meteorologilor se confirmă, va trece peste Suzuka (400 de kilometri sud-vest de Tokyo), sâmbătă, când sunt programate a treia sesiune de antrenamente libere şi calificările Marelui Premiu al Japoniei, etapa cu numărul 17 a Campionatului Mondial de Formula 1.

Tot sâmbătă, furtuna ar putea lovi şi Tokyo. În apropierea capitalei, la Yokohama, este programat derbiul Grupei C a Cupei Mondiale de rugby, Anglia - Franţa. Word Rugby ar putea lua în considerare o schimbare a locului de desfăşurarare a partidei, dacă situaţia se va înrăutăţi.

Interesant este că regulamentul Rugby World Cup prevede că în cazul în care un meci nu se desfășoară din cauze extra-sportive ea se încheie la egalitate, 0-0.

Taifunul este un ciclon tropical care se formează în Pacificul de Nord-Vest, fiind similar cu uraganul, care este specific Atlanticului de Nord. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net