Sportivii din loturile olimpice au început pregătirea

loturi_olimpice_pregatire.jpg

Loturile olimice au început pregătirea la complexul de la Izvorani
Loturile olimice au început pregătirea la complexul de la Izvorani
FOTO: Facebook/ COSR

Nu doar fotbaliștii din Liga 1 au reluat antrenamentele în cadru organizat după starea de urgență, ci și componenții loturilor olimpice. 149 de sportivi au intrat de luni în cantonament pentru cel puțin două săptămâni.

Conform președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, au început antrenamentele în cadru organizat loturile de canotaj, haltere, box, kaiac-canoe, judo, lupte, gimnastică artistică și nataţie. Aceștia se vor pregăti la Complexul Olimpic ”Sydney 2000” de la Izvorani, sau la baza nautică de la Snagov. ”E primul val. Sunt sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice sau în curs de calificare. Vom putea comunica un număr exact după ce vor intra în baza de la Izvorani. Sperăm să nu apară probleme. Am făcut săptămâna trecută o vizită la Izvorani să vedem exact cum decurg pregătirile. Totul este în regulă, traseele sunt marcate, practic nu va fi ceva foarte diferit pentru sportivi, va fi o procedură asemănătoare celei de intrare într-un sat olimpic. Am vrut să fie cât mai prietenoasă cu sportivii, nu e ceva cu mult diferit de o cazare într-un sat olimpic. Aşa că sportivii sunt obişnuiţi, antrenorii sunt obişnuiţi”, a declarat Covaliu într-un interviu acordat pentru agenția Agerpres.

Componenții loturilor vor sta în stagiu centralizat cel puțin două săptămâni, timp în care nu vor avea voie nici să iasă din complex, nici să primească vizite. Acestor reguli li se vor supune și membrii staff-urilor tehnice și medicale care îi însoțesc, dar și personalul angajat care asigură buna funcționare a bazelor. După această perioadă, în funcție de ce se va decide la nivelul MTS, regimul s-ar putea relaxa. În această perioadă, antrenamentele permise sunt cele individuale. Drept urmare, la canotaj și kaiac canoe se vor putea folosi doar bărci single, iar la sporturile de contact (lupte, judo, box), pregătirea se va face fără adversar. Oricum, obiectivul intermediar al aceastei perioade, e redobândirea formei fizice pierdută în cele peste două luni de pauză forțată.

Sportivii intrați în cantonament

Canotaj - 96

Judo - 12

Lupte - 12

Haltere - 7

Gimnastică - 6

Box - 6

Nataţie - 5

Kaiac-canoe 5

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1