Sport cu masca pe figură. Competiții sportive amânate din cauza virusului Covid-19

ludogoret-epa-h_55906926.jpg

Fotbaliștii echipei bulgare purtau măști la sosirea în Milano
Fotbaliștii echipei bulgare purtau măști la sosirea în Milano
Foto: EPA-EFE

De teama virusului Covid-19, tot mai multe competiții sportive au fost amânate sau anulate

Fotbaliștii echipei bulgare Ludogoreț, la care sunt legitimați românii Keșeru, Moți și Grigore, au purtat măști și mănuși la sosirea în Milano.
Ținând cont că ei au disputat aseară, după închiderea ediției, meciul cu Inter din Liga Europa, măsurile de protecție luate de aceștia nu par deloc exagerate. Ba din contră, ultimele vești arată că nici sportivii nu sunt ocoliți de virusul Covid-19. 
Astfel, s-a aflat că un component al echipei de fotbal Pianese din Serie C, Grupa A, a fost testat pozitiv. Potrivit gazetta.it, acesta a fost internat la un spital din Siena, starea sănătăţii sale fiind bună. Pe de altă parte, un jurnalist sportiv spaniol, în vârstă de 44 de ani, a fost testat pozitiv la câteva zile după ce a însoţit echipa Valencia la Milano, pentru meciul cu Atalanta din Liga Campionilor, în 19 februarie. El s-a prezentat la Hospital Clinico Universitario de Valencia cu simptome ale maladiei, iar primele analize au relevat infectarea lui cu coronavirus.
De asemenea, numărul competițiilor sau evenimentelor sportive anulate sau amânate din cauza coronavirusului crește de la o zi la alta. Pe această listă a ajuns și meciul Irlanda – Italia ce urma să se dispute la Dublin, în Turneul celor 6 Națiuni la rugby. Programat în 7 martie, acesta a fost amânat pentru o dată ce va fi anunțată ulterior. Și aceeași soartă o va avea, mai mult ca sigur, și disputa Italia – Anglia, de la Roma, programată în ultima etapă a competiției, la 14 martie.  

Iată ce competiții au fost afectate de coronavirus:

Atletism
Programate între 13 și 15 martie, în Nankin (China), Campionatele Mondiale în sală au fost amânate pentru anul viitor. De asemenea, forul atletic din Asia a anulat competiția continentală indoor programată inițial la Hangzhou, în 12 și 13 februarie. 
Badminton
Masters-ul Chinei de la Lingshui (25 februarie - 1 martie) a fost amânat. Prevăzute a se desfășura la Wuhan, între 21 și 26 aprilie, și contând și pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Campionatele Asiei sunt în pericol de a nu se desfășura, nefiind luată încă o decizie în ceea ce le privește. 
Baschet
Turneul feminin de calificare la Jocurile Olimpice a fost mutat din Foshan (China) la Belgrad.
Box
Programat între 3 și 14 februarie, la Wuhan, turneul de calificare la JO de la Tokyo a fost mutat în Aman (Iordania), între 3 și 11 martie. 
Ciclism
Programat între 23 februarie și 1 martie, Turul Haina a fost anulat de către Uniunea Internațională de Ciclism.
Fotbal
Mai multe meciuri din Serie A italienne (Inter Milano - Sampdoria, Atalanta - Sassuolo, Verona - Cagliari și Torino - Parme), programate în 23 februarie, nu s-au mai disputat.
În Asia, mai multe competiții au fost afectată. Meciuri din Liga Campionilor Asiei cu participarea unor formații din China au fost reprogramate pentru aprilie. De asemenea, meciurile Chinei pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022, cu Maldive (acasă) și Guam (în deplasare), vor avea loc în martie, cu porțile închise, în orașul Buriram din Thailanda. Startul campionatelor din China și Coreea de Sud a fost amânat. 
Lupte
Turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru zona asiatică, nu va mai avea loc la Xi'an. Programat între 27 și 29 martie, acesta a fost mutat la Bishkek, în Kirghizistan.
Motorsport
Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, programat în 19 aprilie, a fost amânat. Etapa din 21 martie de la Sanya, din Formula E, a fost anulată.
Natație
Etapa de la Beijing din cadrul World Series la sărituri în apă, ce urma să se desfășoare între 7 și 9 martie, a fost anulată de către forul mondial de natație. Aceeași soartă a avut și etapa de înot sincron de la Suzhou (23-25 aprilie). 
Rugby
Programată în etapa cu numărul 4 a Turneului celor 6 Națiuni la rugby, în 7 martie, disputa de la Dublin, dintre Irlanda și Italia a fost amânată pentru o dată ce va fi comunicată ulterior. În pericol de a nu se disputa este și partida Italia - Anglia, din 14 martie. De asemenea, au fost amânate și meciurile echipelor feminine și din competiția rezervată reprezentativelor U20. 
În plus, turneele de rugby în 7 de la Hong Kong și Singapore, programate în aprilie, au fost amânate pentru la toamnă. 
Schi alpin
Prevăzută a se disputa la 50 km nord de Beijing, pe muntele Xiaohaituo, etapa de Cupa Mondială, la masculină, din 15 și 16 februarie, a fost mutată la Saalbach-Hinterglemm. 
Pe de altă parte, finala Cupei Mondiale se va desfășura între 16 și 22 martie, la Cortina d'Ampezzo (Italia), însă fără public. 
Tenis
Programat la Piatra Neamț, în 6 și 7 martie, meciul dintre echipele de Cupa Davis ale României și Chinei a fost anulat. Neputând să se deplaseze din cauza riscurilor, formația asiatică a pierdut întâlnirea la ”masa verde”. De asemenea, confruntarea dintre Japonia și Ecuador va avea loc la Miki, însă cu ușile închise. 
Pe de altă parte, confruntările din Grupa I a Fed Cup, care ar fi trebuit să se dispute în Dongguan, cu participarea echipelor din China, Taiwan, Indonezia, Coreea de Sud și Uzbekistan, au fost anulate după ce inițial s-a decis mutarea lor în Nur-Sultan (Kazahstan). 
Totodată, turneul feminin de la Xi'an (China), care urma a se desfășura între 13 și 19 aprilie, nu se va mai disputa.  
Tenis de masă
Programate între 22 și 29 martie, la Busan (Coreea de Sud), Campionatele Mondiale au fost amânate pentru perioada 21-28 iunie. 
Volei
Programate în acest weekend (1 martie), meciurile din campionatul Italiei, atât la masculin, cât și la feminin, au fost anulate. Prevăzut a se disputa miercuri, 26 februarie, meciul Milano - Saaremaa (Estonia), din sferturile de finală ale Challenge Cup, a fost amânat pentru o dată ce va fi stabilită ulterior. De asemenea, meciurile din campionatul Chinei au fost anulate, iar finala campionatului Japoniei, la masculin, se va disputa fără spectatori, în 29 februarie. 

Honved și-a suspendat antrenorii italieni

Un caz deosebit s-a înregistrat în Ungaria, unde clubul de fotbal Honved Budapesta i-a suspendat din funcție pe antrenorul Giuseppe Sannino şi secundul său, Alessandro Recenti. Potrivit site-ului lequipe.fr, aceștia sunt bănuiţi că au intrat în contact cu persoane din regiunile italiene afectate de coronavirus. "Honved se angajează să facă faţă crizei sanitare şi să limiteze propagarea epidemiei. Ca o măsură de precauţie, conducerea a decis să numească un înlocuitor temporar, apărându-i pe suporteri, pe jucători şi pe colegii din club", a explicat gruparea maghiară, într-un comunicat. Locul lui Sannino a fost luat de fostul internaţional ungar Istvan Pisont, care va fi pe bancă la meciul de mâine, cu Diosgyori VTK.

Loading...