Spania - România, meciul pe care "stejarii" n-au voie să-l piardă

Ultima actualizare:

    Rugbiştii români forţează calificarea la Mondiale
Rugbiştii români forţează calificarea la Mondiale

Dacă nu învinge duminică în Spania, naţionala de rugby îşi complică serios traseul spre Cupa Mondială din 2019.

Duminică, la Madrid, „stejarii” vor disputa cel mai important meci din preliminariile turneului final de anul viitor din Japonia. Cu o victorie sau un egal ne ducem la Mondiale, însă un eşec ne poate arunca în recalificări.

România n-a lipsit niciodată de la Cupa Mondială de rugby, tricolorii aflându-se acum în faţa celei de-a noua prezenţe în elita sportului cu balonul oval. Ediţiile 2017 şi 2018 din Rugby Europe Championship (a doua divizie continentală, după celebra Six Nations) au funcţionat drept criteriu de calificare pentru CM 2019, dar fără a lua în considerare rezultatele cu Georgia, naţională care are deja biletele pentru Japonia. În aceste condiţii, chiar dacă i-au bătut anul trecut pe gruzini, românii nu s-au detaşat decisiv în clasamentul separat al preliminariilor, aici contribuind şi eşecul uluitor suferit în Germania în urmă cu un an.

Aşadar, înaintea meciului direct de duminică de la Madrid, România şi Spania sunt despărţite de numai trei puncte, astfel că întâlnirea are caracter decisiv. Pentru că la victorie se dau patru pucte, spaniolii speră să ne fure primul loc, cu două etape rămase, şi să se ducă direct la Mondiale, de pe poziţia „Europa 1”.

Rugbiştii noştri nici nu concep însă să piardă la Madrid, contra unui adversar net inferior, cel puţin pe hârtie. Totuşi, în cazul unei nedorite înfrângeri, România nu va fi scoasă definitiv din cursa spre Mondiale. Ar urma un prim baraj cu Portugalia, apoi altul tur-retur cu Samoa. Câştigătoarea va avea loc asigurat la Cupa Mondială, în timp ce învinsa va primi un ultim colac de salvare, un turneu de recalificare la care vor mai participa Canada şi alte două formaţii.

Clasamentul preliminariilor CM 2019, zona europeană

1. România 20p

2. Spania    17p

3. Rusia      10p

4. Germania 8p

5. Belgia     2p

*După meciul cu Spania, România va mai juca împotriva Rusiei şi Belgiei, ambele meciuri pe teren propriu.

Ţintarul Cupei Mondiale dn 2019 e deja stabilit, iar ţara gazdă va disputa meciul de deschidere, la 20 septembrie, chiar împotriva echipei calificate de pe poziţia „Europa 1”. Ar fi o postură onorantă, de care naţionala României poate profita din punct de vedere al imaginii. În afară de Japonia, România ar urma să se mai întâlnească în grupa A de la Mondiale cu Irlanda şi Scoţia, precum şi cu o altă echipă din recalificări, cel mai probabil Samoa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net