Soţia l-a dus pe locul 14!

Ultima actualizare:

    Daiana şi Florin Mergea s-au căsătorit în 2009Foto: Facebook
Daiana şi Florin Mergea s-au căsătorit în 2009Foto: Facebook

Victoria obţinută ieri de Florin Mergea la Mastersul de la Madrid este dovada vie că atunci când un sportiv are talent şi îşi doreşte foarte mult un lucru poate învinge orice obstacol. Click vă prezintă trei aspecte inedite despre Mergea, care ocupă, de ieri, locul 14 în clasamentul mondial.

1. În 2010 se retrăsese. Dezamăgit de ceea ce se petrecea în jurul lui, Florin a luat decizia de a se retrage, din activitate la doar 25 de ani. Era anul 2010, când el dădea lecţii de tenis copiilor pe o bază sportivă din Capitală.

2. A revenit datorită soţiei. Mergea, fost lider mondial al juniorilor, perioadă în care i-a bătut pe Andy Murray, Tomas Berdych sau Jo Wilfried Tsonga, a revenit în activitate în 2011. A luat-o de la zero, după o discuţie cu soţia, Daiana, care nu-l văzuse jucând la nivel mare. De atunci ea a asistat la toate meciurile lui, el neuitând să-i mulţumească după fiecare victorie. Practic, ea l-a dus pe locul 14 în lume.

3. E antrenat de la distanţă. Antrenorul lui Florin este Alex Pop-Moldovan. Acesta îl pregăteşte de patru ani pe jucătorul nostru şi rezultatele se văd cu ochiul liber. Mai mult, excepţionala legătură dintre cei doi, dar şi seriozitatea jucătorului nostru, face posibilă o relaţie la distanţă. Pop-Moldovan e şi antrenor la un club din New York, aşa că îl însoţeşte pe Florin doar la unele turnee de Grand Slam, dar păstrează zilnic legătura şi, în pauze, îl antrenează în SUA. Iar Florin e cel mai conştiincios elev pe care şi l-ar dori cineva.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net