Sorţi răi pentru români

Ultima actualizare:

    Adrian Ungur
Adrian Ungur

România va avea 4 jucători pe tabloul principal al BRD Năstase Ţiriac Trophy, singurul turneu ATP din sud-estul Europei. Dotată cu premii în valoare totală de 398.250 de euro, aceasta este prima ediţie a turneului care se dispută în plin sezon de zgură, în aprilie, iar acest lucru nu a rămas fără urmări pe tabloul principal, acolo unde sunt foarte mulţi jucători clasaţi în prima sută mondială.

Tragerea la sorţi efectuată astăzi a scos în cale adversari destul de dificili pentru jucătorii noştri.

Adrian Ungur, locul 92 mondial şi singurul jucător român direct acceptat pe tabloul principal, va juca împotriva jucătorului israelian de origine română Dudi Sela (63 ATP).

Din păcate, în turul secund, Ungur ar trebui să joace cu principalul favorit, Gilles Simon.

Victor Crivoi (246 ATP), Marius Copil (255) şi Gabriel Moraru (419) sunt cei trei beneficiari ai wild-card-urilor.

Crivoi va întâlni în primul tur un jucător venit din calificări, Marius Copil va juca împotriva germanului Tobias Kamke, locul 88 mondial, iar Gabriel Moraru, care mai joacă doar în unele futures-uri, dedicându-se din ce în ce mai mult muncii de antrenor, îl va avea ca adversar pe polonezul Lukasz Kubot (52), cap de serie numărul 7.

Principalul favorit al turneului va fi francezul Gilles Simon, cel care ieri a pierdut în faţa lui Nadal în semifinale la Monte Carlo.

El a câştigat de două ori de-a lungul timpului competiţia bucureşteană şi, dacă va triumfa şi în acest an, va pleca acasă cu trofeul.

Un alt nume mare prezent la turneu este cipriotul Marcos Baghdatis, fost finalist la Australian Open în urmă cu ceva timp. Primul lui adversar va fi italianul Potito Starace.

Partidele de pe tabloul principal vor începe luni, tichetele de intrare putând fi cumpărate din reţeaua Eventim sau de la casele de bilete.

Azi se dispută turul doi din calificări, în care s-au calificat trei români, intrarea spectatorilor fiind liberă.

Ilie Năstase e la Monte Carlo cu Nadal şi Borg

Ilie Năstase se află, de vineri, la Monte Carlo, acolo unde a participat la dineul de gală organizat în onoarea marilor campioni.

Adrian Ungur este cel mai  bine clasat dintre jucătorii  români prezenţi pe tabloul  principal de la Bucureşti (fotografii: reuters)
Adrian Ungur este cel mai bine clasat dintre jucătorii români prezenţi pe tabloul principal de la Bucureşti (fotografii: reuters)

Triplu campion pe zgura monegască, în perioada 1971-1973, el a petrecut mult timp împreună cu Bjorn Borg, şi el de trei ori câştigător la Monte Carlo, în 1977, 1979 şi 1980.

Evident, s-a întâlnit şi cu Nadal, cel care azi va lupta pentru cucerirea celui de-al optulea titlu consecutiv, împotriva sârbului Novak Djokovic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net