Simona Halep şi-a luat viza de Singapore

Ultima actualizare:
Serena  Williams
Serena Williams

Performanţele obţinute de tenismena noastră în ultimele două săptămâni, la Toronto şi la Cincinnati, au adus-o pe Halep la o palmă de calificarea matematică la selectivul turneu de final de an programat în luna octombrie în Singapore.

După vacanţa de vară, înainte de a pleca în circuitul american de hard, Simona Halep şi-a stabilit obiectivul pentru a doua jumătate a anului. „Singurul meu scop e să mă calific la Turneul Campioanelor”, a declarat constănţeanca. Aşadar, chiar dacă are în faţă un turneu de Mare Şlem, US Open, gândurile Simonei se îndreaptă în special spre competiţia din Singapore care va încheia sezonul.

La Turneul Campioanelor nu participă oricine, ci doar primele opt tenismene într-un clasament separat bazat exclusiv pe rezultatele din 2015. În această ierarhie, Simona Halep e pe locul doi, după Serena Williams, dar înaintea Mariei Şarapova şi a celorlalte rivale din circuit.

Românca a depăşit-o pe rusoaică în urma traseului excelent realizat la Toronto (finală) şi Cincinnati, acolo unde duminică dimineaţă, începând cu ora 03.30, a jucat semifinala cu sârboaica Jelena Jankovic. Indiferent de deznodământul confruntării cu Jankovic, Simona Halep e sigură de un lucru. Mai exact, chiar dacă matematica nu îi oferă încă o certitudine, românca îşi poate lua deja viza de Singapore. În proporţie de 99,99 la sută, Halep n-are cum să piardă un loc la Turneul Campioanelor, bazându-se pe cele 4.661 de puncte acumulate începând din luna ianuarie (4.895, în cazul unei victorii cu Jankovic). Ei bine, bariera de puncte care asigură în acest moment calificarea la turneul din Singapore e stabilită la 5.005.Să punem răul în faţă şi să considerăm că Halep se va accidenta şi nu va mai juca nici un meci până în luna octombrie. Chiar şi-aşa, istoria anilor trecuţi ne arată că bariera de puncte menţionată mai sus scade treptat în următoarele luni, ajungând în final undeva în jurul a 4.000 de puncte. Iar Halep a trecut de mult de această cifră!

Bătaie mare pe ultimele cinci bilete

Serena Williams e deja calificată la Turneul Campioanelor, în timp ce Simona Halep şi Maria Şarapova îşi pot lua şi ele biletele spre Singapore. Celelalte cinci participante se vor stabili în următoarele două luni, bătălia fiind una extrem de strânsă, cel puţin 15 tenismene având pretenţii întemeiate de calificare.

Maria  Şarapova
Maria Şarapova

Locul 2 mondial, miză pentru US Open

Dacă Halep a învins-o pe Jankovic în semifinala de la Cincinnati disputată azi noapte, atunci românca urma s-o depăşească pe Maria Şarapova în clasamentul mondial WTA. Miza e una destul de importantă, clasamentul care va fi publicat luni fiind luat în considerare pentru stabilirea capilor de serie la US Open, tuneu care va debuta la 31 august la New York. Astfel, ocupanta locului doi (Halep sau Şarapova) se va putea întâlni cu Serena Williams doar în finala competiţiei.


    Maria  ŞarapovaFoto: AP
Maria ŞarapovaFoto: AP

Anul trecut a jucat finala

La prima ei participare la Turneul Campioanelor din Singapore, în 2014, Simona Halep a avut un parcurs memorabil. În faza grupelor, românca a reuşit o victorie în premieră asupra liderului mondial Serena Williams, americanca cedând cu un scor categoric, 6-0, 6-2. Halep s-a reîntâlnit cu Williams în finală, meci în care Serena şi-a luat revanşa cu 6-3, 6-0.


    Foto: AP
Foto: AP

Cum arată acum clasamentul pentru Singapore

Angelique Kerber    2.740

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net