Secretul victoriei «tigroaicelor» în Cupa Challenge la volei

Ultima actualizare:

    Voleibalistele au fost aşteptate  cu flori la salonul oficial al  Aeroportului Henri Coandă
Voleibalistele au fost aşteptate cu flori la salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă

CSM Bucureşti a câştigat primul trofeu continental din istoria voleiului feminin românesc, aducând în Capitală Cupa Challenge. Click! vă prezintă în exclusivitate ”ingredientul” din pregătire care a făcut diferenţa în meciul cu formaţia turcă Trabzon.

Învingătoare în manşa tur cu 3-1, bucureştencele aveau nevoie în returul de la Trabzon de doar două seturi pentru a cuceri trofeul. Obiectivul a fost realizat din chiar primele acte ale returului din Turcia, iar unul dintre artizanii acestui succes rapid a fost şi antrenorul italian Francois Salvagni. Care, colaborând cu psihologul echipei, Andeeas Hniatiuc, şi ştiind importanţa factorului psihologic în sportul mondial, le-a pregătit perfect pe fete, care au crezut de la început în puterea lor de a cuceri trofeul.

Secretul acestei încrederi a stat în câteva ”trucuri”, care pot părea simple acum, dar care nu sunt aplicate prea des în sportul românesc. Concret, înaintea finalei, toţi membrii lotului au fost invitaţi să spună, în faţa unei camere de filmat, ce înseamnă pentru ei echipa şi ce ar reprezenta cucerirea trofeului. Fiecare şi-a încheiat confesiunea cu expresia  ”Yes, we can!” (”Da, putem!”). Apoi, totul a fost strâns într-un montaj video care fost vizionat de întreg lotul la finalul şedinţelor tehnice din Turcia. 

Aşa arăta tabla din  vestiarul jucătoarelor
Aşa arăta tabla din vestiarul jucătoarelor

Mai mult, pentru a întipări şi mai mult în subconştient faptul că pot cuceri trofeul, întreg lotul şi conducerea tehnică au semnat pe o tablă albă, pe care se afla desenată o cupă şi era scrisă expresia ”Yes, we can”. Şi, după cum s-a văzut pe teren, chiar au putut să dea lovitura, cucerind Cupa Challenge cu o dublă victorie cu 3-1. Pentru prima dată după Revoluţie, o echipă de volei a fost primită cu onoruri la Salonul Oficial de la Aeroportul ”Henri Coandă”. ”Sunt foarte fericită că am ajuns până aici, că am obţinut un rezultat istoric”, a declarat Roxana Bacşiş. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net