Se știu posibilele adversare ale României din semifinalele CE de handbal

lekic-handbal-serbia-danemarca-epa01.jpg

Alături de Dragana Cvijic, cealaltă jucătoare a Serbiei legitimată la CSM București, Andrea Lekic a contribuit la victoria cu Danemarca
Foto: EPA

Rusia (4 puncte), Serbia (2p), Suedia (2p), Danemarca (2p), Franța (2p) și Muntenegru (0p) se vor lupta pentru calificarea în ”Careul de ași” de la Euro 2018

Niciuna dintre formațiile calificate în faza a doua a competiției, din grupele A și B, n-a reușit să termine fără înfrângere. 
Iar dacă Rusia a pierdut (27-29), marți seară, cu Slovenia, formație deja eliminată din competiției, Danemarca s-a înclinat (20-25) în fața Serbiei, ceea ce o poate costa în perspectiva calificării în semifinale. Fiindcă reprezentativa nordică a terminat grupa A cu 4 puncte, la egalitate cu Serbia și cu Suedia. Iar cele trei formații vor intra în Grupa Principală 1 cu câte două puncte fiecare (se iau rezultatele directe). De sincopa danezelor poate profita Franța. Promovată de pe locul 2 din Grupa B, campioana mondială en titre va avea tot două puncte, fiind depășită doar de Rusia (4 puncte), în fața căreia a pierdut (23-26) chiar în meciul de deschidere.
O altă dovadă că diferențele dintre echipele participante la această ediție a Campionatului European sunt foarte mici a oferit-o Polonia, care, deși a fost condusă și la șase goluri, a amenințat victoria Suediei pe final de meci (a pierdut cu 22-23). Și implicit calificarea acesteia în grupele principale. 
Grupa Principală 1 debutează mâine, când se vor desfășura meciurile Franța – Danemarca (ora 19.00) și Suedia - Muntenegru (22.00). Campionatul European feminin de handbal este transmis la TVR1 și TVR HD.

România a disputat finala Grupei D cu Norvegia

Ultimele meciuri din Grupele C și D se dispută în această seară. În seria noastră, România dispută finala cu Norvegia, la ora 22.00, iar Germania are un meci mai ușor cu Cehia. de la 19.00. Naționala noastră este calificată în Grupa Principală 2 indiferent de rezultatul din partida cu nordicele. Tot în această seară, în Grupa C sunt programate partidele Olanda – Croația și Ungaria – Spania. 

 

Loading...